N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baletas'19: Brangakmeniai
Bolshoi Ballet'19: Jewels (2020)
Žanras: BOLSHOI baleto spektakliai kine (2020/2021)
Sukurta: Rusija
Platintojas: Pathé Live
Kino teatruose nuo: 2020-04-19
Trukmė: 2h 45 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Baletas neįvyks. Bilietus galite grąžinti čia >>

Kritikų pripažintą ir nemažai apdovanojimų laimėjusį trijų dalių konceptualų baleto spektaklį „Brangakmeniai“ choreografas George‘as Balanchine‘as sukūrė specialiai Niujorko Baleto teatrui. Jo premjera įvyko 1967-ųjų balandžio 13 dieną. Į baleto istoriją šis spektaklis įrašytas kaip pirmasis abstraktaus baleto pavyzdys. Aiškaus siužeto neturintį vaidinimą galima žiūrėti ir kaip tris atskirus spektaklius. Tai, kas sieja visas tris dalis, tėra artistų kostiumai, spalvomis simbolizuojantys atitinkamus brangiuosius akmenis. Garsios teatro dizainerės Barbaros Karinskos sukurti spektaklio kostiumai ne tik atima žadą baleto žiūrovams, bet ir ne kartą buvo eksponuojami įvairiose parodose.

Įkvėptas žymiosios Niujorko Penktosios aveniu prabangių juvelyrikos parduotuvių, šis baletas-triptikas pasakoja apie Paryžių, Niujorką ir Sankt Peterburgą bei šių didmiesčių baleto mokyklas. Pirmoje baleto dalyje „Smaragdai“ skamba Gabriel Fauré kūryba, antroje – „Rubinai“ – klausytojai mėgaujasi Igorio Stravinskio magija, o Piotro Čaikovskio genijus įgarsina trečiąją baleto dalį – „Deimantus“. Nors šie trys kūrėjai labai skirtingi, „Brangakmeniuose“ jų muzika ne tik „nesipjauna“, bet ir sukuria nuostabiai derančią kompoziciją. „Smaragdai“ atskleidžia XIX-ojo amžiaus Prancūzijos romantizmo dvasią – Prancūzijos, kurioje karaliavo elegancija, puošnūs rūbai, kvepalai ir rafinuotumas. „Rubinuose“ susipinanti I. Stravinskio muzika ir G. Balachine‘o choreografija perteikia Amerikos Brodvėjaus miuziklų tradiciją. Tuo tarpu apie „Deimantus“ kritikai sako, kad net jei staiga išnyktų visas Rusijos istorinis baleto palikimas, šioje dalyje būtų puikiai atskleista visa jo esmė.

Muzika: Gabrielis Fauré („Smaragdai“), Igoris Stravinskis („Rubinai“), Piotras Čaikovskis („Deimantai“)

Choreografija: George‘as Balanchine‘as. Tiesioginė transliacija iš Maskvos Didžiojo teatro.

Trukmė: 2 valandos 45 minutės (1 pertrauka).

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už galimus nepatogumus.