N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baletas'19: Romeo ir Džuljeta
Bolshoi Ballet'19: Romeo and Juliet (2020)
Žanras: BOLSHOI baleto spektakliai kine (2020/2021)
Sukurta: Rusija
Platintojas: Pathé Live
Kino teatruose nuo: 2020-04-05
Trukmė: 3h 05 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Baletas neįvyks. Bilietus galite grąžinti čia >>

Įžymieji Veronos įsimylėjėliai iš nemirtingosios Viljamo Šekspyro pjesės jau daugiau nei 400 metų kaitina viso pasaulio romantikų širdis. Nors Sergejus Prokofjevas muziką šiam baletui 1934-aisiais parašė būtent Maskvos Didžiojo teatro užsakymu, pirmą kartą baletas buvo parodytas po šešerių metų Leningrado (dabar – Sankt Peterburgo) Kirovo baleto teatre. Turėjo praeiti dar beveik 40 metų, kuomet 1979-aisiais „Romeo ir Džiuljeta“ pagaliau sulaukė premjerinio vakaro ir Didžiojo teatro scenoje.

Maskviečiams bei miesto svečiams – scenoje, o viso pasaulio žiūrovams – kino ekrane pristatoma nauja šio nemirtingo spektaklio versija, kurios choreografiją sukūrė buvęs Didžiojo teatro šokėjas Aleksejus Ratmanskis. Naujas, inovatyvus požiūris į visiems puikiai žinomą istoriją bei numylėtą S. Prokofjevo muziką suteikia spektakliui naujų spalvų, jaunatviško nekantrumo ir širdį plėšančios dramos. Buvusio šokėjo dėmesys detalėms ir iki tobulumo nušlifuoti vaidmenys bet kuriam baleto mėgėjui suteiks ypatingą malonumą.

Mažame Italijos Veronos miestelyje nuo senų senovės kovoja dvi giminės – Montekiai ir Kapulečiai. Pastariesiems surengus puotą gražuolės Džiuljetos garbei, į griežtai saugomą menę sugeba prasmukti ir du Montekiai – nutrūktgalvis Romeo ir jo draugas Merkucijus. Puotoje Romeo akys susitinka su Džiuljetos. Jaunuoliai iš karto pajunta abipusę simpatiją, o netrukus jų širdyse suliepsnoja ir meilė. Deja, jai išsipildyti nelemta: dviejų giminių neapykanta viena kitai yra stipresnė už bet kokius jausmus.

Muzika: Sergejus Prokofjevas

Choreografija: Aleksejus Ratmanskis.

Transliacija iš Maskvos Didžiojo teatro.

Trukmė: 3 valandos 5 minutės (2 pertraukos).

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už galimus nepatogumus.