N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baletas'19: Raimonda
Bolshoi Ballet'19: Raymonda (2019)
Žanras: BOLSHOI baleto spektakliai kine (2020/2021)
Sukurta: Rusija
Platintojas: Pathé Live
Kino teatruose nuo: 2019-10-27
Trukmė: 3h 00 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Raimonda (Raymonda) – Aleksandras Glazunovas (Alexander Glazunov)

Pirmasis iš trijų A. Glazunovo sukurtų baletų tapo vienu iš paskutiniųjų (ir vienu geriausių) legendinio Mariuso Petipos darbų. Genialusis prancūzų choreografas baletą „Raimonda“ specialiai sukūrė italų balerinai Pierinai Legnani, iki šiol laikomai viena geriausių baleto šokėjų istorijoje. Baleto premjera įvyko žymiajame Sankt Peterburgo Marinskio (Marijos) teatre 1898 m. sausio mėnesį. Į Maskvos Didįjį baleto teatrą „Raimonda“ atkeliavo po dvejų metų, 1900-ųjų pradžioje.

Savo tetos, grafienės Sibilės pilyje gražuolė Raimonda laukia sugrįžtančio savo mylimojo, riterio Žano de Brijeno, kuris, vadovaujamas Vengrijos karaliaus Andriaus II Jeruzaliečio, iškeliavęs į Kryžiaus žygį. Belaukiančiai Raimondai Sibilė papasakoja seną legendą apie Baltąją Damą – grafienės pilies gynėją. Legenda byloja, kad Baltoji Dama perspėja pilies gyventojus, kuomet jiems gresia pavojus. Šiek tiek bauginantį tetos pasakojimą nutraukia pasiuntinys, parnešdamas žinią, kad Raimondos mylimasis po pergalingo Kryžiaus žygio jau keliauja namo. Džiūgaujančios merginos laimę aptemdo pro šalį keliaujantis saracėnų didikas Abderahmanas. Įsimylėjęs iš pirmo žvilgsnio, karšto būdo svetimšalis ima aktyviai siekti gražuolės rankos bei širdies. Tuo metu Raimondai pasirodo Baltoji Dama, perspėjanti ją dėl nedorų saracėno ketinimų. Merginos nerimą dar labiau sustiprina neigiamo atsakymo nepriimantis Abderahmanas, pasiryžęs Raimondą užkariauti bet kokia kaina. Žano de Brijeno sugrįžimo garbei surengtoje puotoje saracėno tarnai į visų svečių taures įpila paslaptingo gėrimo, atimančio visas jėgas. Nebelikus kliūčių pagrobti Raimondos, Abderahmanas jau pasiruošęs švęsti pergalę, tačiau tuo metu į pilį įjoja Žanas de Brijenas ir išgelbsti mylimąją iš svetimšalio rankų.

Muzika: Aleksandras Glazunovas

Choreografija: Jurijus Grigorovičius, Mariusas Petipa.

Tiesioginė transliacija iš Maskvos Didžiojo teatro.

Trukmė: 3 valandos (1 pertrauka).

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už galimus nepatogumus.