N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Hilari ir Džeki
Hilary and Jackie (1998)
Žanras: Drama, biografinis, muzikinis
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: Klaipėdos m. savivaldybės koncertinė įstaiga Klaipėdos koncertų salė
Kino teatruose nuo: 2019-05-06
Trukmė: 2h 01 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Gegužės 6–11 dienomis Klaipėdoje iš 31 šalies violončelininkai siūlys pažinti muzikos pasaulį iš skirtingų perspektyvų ir patirti tai, ko nesitikėtum iš klasikos. Gausi renginių pasiūla bei meno šakų įvairovė /muzika, šokis, dailė, kinas/ – pavers Klaipėdą violončelės sostine!

Nors Tarptautinis Klaipėdos violončelės festivalis ir konkursas skirtas violončelei ir pirmiausiai asocijuojasi su muzika, pristatome specialų seansą, dedikuotą šiam instrumentui!


Filmas „Hilari ir Džeki“ – tai tragiška pasaulinio garso violončelininkės Jacqueline du Pré istorija, papasakota jos sesers, fleitininkės Hilary du Pré-Finzi.

Sesės Hilari ir Džeki du Pré yra talentingos muzikantės, kurias nuo vaikystės sieja meilė muzikai. Jų motina pianistė, siekdama išryškinti stipriausias jų puses, visada skatino jų draugišką konkurenciją, tačiau tai lėmė, kad sesių draugystę pradėjo graužti noras būti geresne už kitą. Iš pradžių muzikinė karjera geriau sekasi fleitininkei Hilari, bet ilgainiui, dėl savo neįprasto grojimo stiliaus būtent violončelininkę Džeki susilaukia pasaulinės šlovės. Suaugosios sesės susikuria šeimas; konkurencinę kovą pralaimėjusi Hilari skiria daugiau dėmesio ramiam šeimyniniam gyvenimui, o Džeki toliau visas jėgas atiduoda karjerai. Viskas pasikeičia, kai Džeki sužino, kad nepagydomai serga.

Šis emocionaliai paveikus filmas apie muzikinį talentą ir asmenines tragedijas, kuris buvo pristatytas Venecijos kino festivalyje, o aktorėms Emily Watson ir Rachel Griffiths pelnė „Oskaro“ nominacijas.

Režisierius: Anand Tucker

Scenarijaus autorius: Frank Cottrel Boyce

Operatorius: David Johnson

Kompozitorius: Barrington Pheloung

Prodiuseriai: Nicolas Kent, Andy Paterson

Vaidina: Emily Watson, Rachel Griffiths, James Frain