N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Halstonas: šlovės ir nuopuolio istorija
Halston (2019)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: JAV
Platintojas: Greta Garbo, UAB
Kino teatruose nuo: 2019-09-13
Trukmė: 1h 38 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Intriguojanti šlovės ir nuosmukio istorija dokumentiniame filme apie dizainerį Halstoną, kuris Amerikos madą įrašė į viso pasaulio mados žemėlapį. Nuo Jacqueline Kennedy skrybėlaitės iki mados pasaulio viršūnės 8 dešimtmetyje, kai Versalio Royal Operoje metė iššūkį prabangiai ir rafinuotai Paryžiaus scenai. Jaudinančioje film-noir žanrą primenančioje dokumentikoje „Halstonas: šlovės ir nuopuolio istorija“ režisierius Frédéric Tcheng atkuria Halstono portretą, įpindamas tiek homofobijos atgarsius, tiek hedonistiško gyvenimo spindesį, tiek kūrybos susidūrimą su komercija, kai dizaineris pardavė ne tik savo vardą, bet ir sielą. „Nuo klasės iki masės“ taip trumpai galima apibūdinti šios ryškios legendos gyvenimą.

-

Rojus Halstonas Frovikas, savo antrąjį vardą pavertęs puikiai atpažįstamu prekės ženklu, buvo bene pirmasis JAV dizaineris, tapęs tikra popkultūros žvaigžde. Amerika apie Halstoną išgirdo 1961 m., kuomet jo modeliuotą skrybėlaitę Džono F. Kenedžio inauguracijos metu dėvėjo prezidento žmona Žaklina. Tačiau didžioji šlovė atėjo aštuntajame dešimtmetyje, kuomet dizainerio kurti kašmyro vilnos ir „ultrasuede“ mikropluošto rūbai tapo tikru disko eros simboliu. Padėjo ir geniali dizainerio viešinimo strategija: Halstonas buvo pirmasis, į savo kolekcijų pristatymus ėmęs kviesti Holivudo ir muzikos pasaulio žvaigždes.

Deja, pora nesėkmingų investicijų bei abejotinų verslo sprendimų ilgai ir kruopščiai statytą mados imperiją sugriovė vos per kelis mėnesius. Būdamas 57-erių, 1990 m. Halstonas mirė nuskurdęs ir visų pamirštas.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Frédéric Tcheng („Dior ir aš“)