N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Kolibrio projektas
Hummingbird Project, The (2019)
Žanras: Trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2019-03-15
Trukmė: 1h 51 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Labai retai toks mokslinis terminas, kaip „aukšto dažnio prekyba“, yra panaudojamas pristatant veiksmo trilerį, tačiau filmui „Kolibrio projektas“ jis puikiai tinka.

Finansų srityje besisukantys niujorkiečiai pusbroliai Vincentas ir Antonas (aktoriai Jesse Eisenberg‘as ir Alexander‘is Skarsgård‘as) sugalvoja itin pelningą planą.

Sritis – aukšto dažnio prekyba (angl. High-Frequency Trading), kai biržos sandoriai vykdomi milisekundžių greičiu.

Planas – visiškai tiesi optinio kabelio linija tarp Kanzaso ir Niudžersio (maždaug 2000 kilometrų). Linijos tiesumas reiškia vienos ar kelių milisekundžių persvarą prekyboje; pelnas – pusė milijardo per metus.

Rodosi, planas paprastas. Antonas, komandos smegenys, sukūrė schemą, kaip visa tai realizuoti. O Vincentas, mušeika ir sukčius, mėgina įtikinti kitus, kad šio sumanymo verta imtis.

Deja, net genialios Antono smegenys apskaičiavo ne viską - kelią pastoja buvusi bosė Eva Torres (akt. S. Hayek) - galinga ir toksiška maklerė, siekianti šiuos du naujokus įveikti bet kokiomis priemonėmis.

Intelektuai drama su Oskarams nominuotais aktoriais, atskleidžia negailestingai skaitmenizuojamo Volstryto tamsiąją pusę... Akcijų prekybininkus, beviltiškai kovojančius dėl milisekundžių pranašumo, kad pagreitintų sandorius.

„Ši istorija yra pagrįsta tuo, kokius beprotiškus dalykus žmonės yra kada nors padarę, kad išloštų vieną milisekundę vertybinių popierių rinkoje. Iš esmės, filme išvysite faktinį inžinerinį procesą, kuris iš tikrųjų egzistuoja,“ – sakė režisierius K. Nguyen. Jis net nuvyko į aukšto dažnio prekybos platformą Naujajame Džersyje, ir buvo šokiruotas ten ten matytų dalykų.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Amžiaus cenzas: N-16

Režisierius: Kim Nguyen („Karo ragana“)

Vaidina: Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård, Salma Hayek, Michael Mando, Johan Heldenbergh