N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Tobolas
Tobol (2019)
Žanras: Drama, istorinis
Sukurta: Rusija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2019-03-01
Trukmė: 1h 48 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Kovo 1 dieną kino ekranuose pasirodysianti istorinė nuotykių drama „Tobolas“ – tikrais įvykiais pagrįstas filmas, kurio pagrindinę idėją kino kūrėjams padiktavo žinomo istorinių romanų rašytojo Aleksejaus Ivanovo („Parmos širdis“, „Geografas gaublį pragėrė“) bestseleris „Tobolas – pašauktieji“.

XVIII amžius. Sudėtingas ir rūstus Petro I–ojo valdymo laikotarpis. Imperatorius visais būdais bando plėtoti prekybinius ir politinius ryšius su Europos kraštais. O tam reikia nemažai pinigų, todėl Petras I-asis įsako jaunajam savo gvardijos karininkui Ivanui Demarinui vykti į tuometinę Sibiro sostinę Tobolską ir parvežti žinių apie tolimuose kraštuose esantį auksą. Nuvykęs ten I. Demarinas randa ne tik daug belaisvių - švedų karininkų, apgyvendintų čia po laimėto Poltavos mūšio bet ir sutinka savo gyvenimo meilę – žymiojo Sibiro geografo Remezovo dukterį. Iš vietinių rekrutų ir su juo atvykusių jaunųjų karininkų suformavęs 200 žmonių būrį, jis leidžiasi į tolimojo Jarkendo aukso paieškas. Klastingas vietinių kunigaikščių sąmokslas, taikią ekspediciją paverčia karine invazija. I. Demarinas ir jo pulkas papuola į tūkstančių žiaurių ir laukinių džiungarų nelaisvę. Prasideda nuožmi, negailestinga ir nelygi kova už meilę, laisvę ir gyvybę...Pagalbos laukti nėra iš kur.

Filme išvysime ne tik jaunąjį talentą Ilją Malaniną („Policininkas iš Rubliovkos“), bet ir jau gerai visiems pažįstamus – Dmitrijų Diuževą („Brigada“), Dmitrijų Nazarovą („Virtuvė“), Andrejų Burkovskį („Virtuvė“, „Paskutinis iš Magikianų“) bei žaviąją latvę Agatą Mucieniecę.

Istorinį nuotykių epą „Tobolas“ kinuose žiūrėkite nuo kovo 1 dienos.

Filmas rusų kalba su lietuviškais subtitrais.

Amžiaus cenzas: N-16

REŽISIERIUS: Igoris Zaicevas

AKTORIAI: Ilja Malanin („Nesulaikomi“, „Policininkas iš Rubliovkos“), Dmitrijus Diužev („Sala“, „Man neskauda“), Dmitrijus Nazarovas („Koncertas“), Andrėjus Burkovskis („Virtuvė“), Agata Muceniece („Gyvenimas gražus“), Jekaterina Guseva („Gyvenimas gražus“, „Jeigu tave mylėčiau“), Ivanas Kolesnikovas („Trys sekundės“), ir kt.