N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Namas, kurį pastatė Džekas
House that Jack built, The (2018)
Žanras: Siaubo
Sukurta: Danija, Prancūzija, Vokietija
Platintojas: Greta Garbo, UAB
Režisierius: Lars von Trier
Kino teatruose nuo: 2018-11-30
Trukmė: 2h 33 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

Didysis provokatorius režisieriaus Lars von Trier šokiravo Kanų kino festivalio auditoriją šiurpinančia psichologine siaubo drama „Namas, kurį pastatė Džekas“ (The House That Jack Built, 2018).

Po daugiau nei šešerių metų į šį festivalį sugrįžęs režisierius įtraukia į intelektualaus serijinio žudiko pasaulį, kurį įkūnija aktorius Matt Dillon.

Filmo veiksmas nukelia žiūrovą į 8-9 dešimtmečio Vašingtoną, kuriame Džekas vykdo kraupias žmogžudystės, o jas atlieka vidinis jo demonas Verge (akt. Bruno Ganz). Žudikas jau filmo pradžioje susiduria su ne pačia maloniausia moterimi, kurią nuostabiai suvaidina Uma Thurman, ir ši pradeda jį įtarinėti esant serijiniu žudiku. Ji, žinoma, neklysta. Tačiau Džekas pasiruošęs atsakyti – jo vidinis demonas viską laiko savo rankose.

Filmo režisierius persona non grata paskelbtas „Auksinės palmės šakelės“ laimėtojas Lars von Trier atskleidžia dvylika metų psichozės, tamsos ir kruvinų mirčių.

Makabriško filmo „Namas, kurį pastatė Džekas“ premjera Lietuvos kino teatruose įvyks lapkričio 30 d.

Amžiaus cenzas: N-18

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Lars von Trier

Vaidina: Matt Dillon („Avarija“, „Laukinės aistros“), Bruno Ganz („Dangus virš Berlyno“, „Trečiojo Reicho žlugimas“, „Nežinomas“), Uma Thurman („Nužudyti Bilą“, „Bulvarinis skaitalas“, „Betmenas ir Robinas“)