N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Baltoji iltis (dubliuotas)
White Fang (dubbed) (2018)
Žanras: Animacija, nuotykių
Sukurta: Prancūzija, JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2018-11-09
Trukmė: 1h 25 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Dirbęs prie tokių Holivudinių kino projektų kaip „Geležinis žmogus 3“ (angl. „Iron Man 3“), „Devintasis“ (angl. „9“) bei „Linksmosios pėdutės“ (angl. „Happy Feet 2“), „Oskarą“ už geriausią 2013 m. trumpametražį animacinį filmuką „Ponas Hublotas“ (angl. „Mr. Hublot“) pelnęs animatorius Alexandras Espigaresas debiutuoja pilno metro režisūroje pristatydamas nepaprastą istoriją „Baltoji Iltis“ (angl. „White Fang“), sukurtą pagal rašytojo Džeko Londono 1906 m. išleistą romaną.

Prestižiniame kino festivalyje „Sundance“ šis filmas sulaukė tik pačių geriausių įvertinimų tiek iš filmą žiūrėjusių kino mylėtojų, tiek ir iš kino kritikų pusės. Pastarieji gyrė netipinį animacijos pateikimą ir labai jautrią istoriją, sukeliančią tik pačias gražiausias emocijas.

Prie didelį įspūdį sukeliančios animacijos prisidėjo visa išradingų kino profesionalų grupė, kuri pasistengė užtikrinti tikroviškumo ir fantazijos viziją stebint šią neeilinę istoriją. Todėl žiūrovai žiūrėdami šią juostą išvys neregėtus vaizdus, kuriais negali pasigirti nei vienas Holivudinis žanro projektas.

Filmas pasakoja apie indėnų žemėse augantį stiprų, gudrų ir ištikimą nuostabaus grožio vilkšunį Baltąją iltį. Bandantis prisitaikyti prie visokiausių gyvenimo aplinkybių, vieną dieną jis papuola į indėno Pilkojo Bebro rankas, kuris atveda vilkšunį į savo kaimą.

Tačiau, Pilkojo Bebro kaimas tapo tik laikinais namais Baltajai ilčiai. Visai netrukus, gyvūnas yra apgaule parduodamas niekingam žiaurių ir nelegalių šunų kovų organizatoriui. Baltajai Ilčiai kiekviename žingsnyje tenka kovoti dėl išlikimo, ginti savo gyvybę ir kentėti nuo žmonių žiaurumo. Jis prievarta treniruojamas tapti nuožmiu kovotoju šunų pjautynėse, bet išdidus ir garbingas vilkšunis nusprendžia jose nebedalyvauti. Ar pavyks Baltajai Ilčiai ištrūkti iš nelaisvės?

Ši neįtikėtinai jautri BALTOSIOS ILTIES kelionė bei jo atsidavimas žmonėms leis jums patirti patį įspūdingiausią kvapą gniaužiantį nuotykį savo gyvenime jau visai netrukus – nuo lapkričio 9 dienos.

Filmas rodomas dubliuotas lietuviškai, be subtitrų.

REŽISIERIUS: Alexandre Espigares