N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'18: Marnė
Opera'18: Marnie (2018)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2018-11-20
Trukmė: 2h 52 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Marnė (Marnie) – Nikas Miulis (Nico Muhly)

„Marnė“ yra trečioji jauno (gimė 1981 m.) amerikiečių kompozitoriaus Niko Miulio opera, parašyta specialiai Metropoliteno užsakymu. Sukurta pagal britų rašytojo Vinstono Grehemo 1961 m. to paties pavadinimo romaną (beje, įkvėpusį ir A. Hičkoko filmą), opera pasakoja jaunos, nuostabiai gražios ir paslaptingos moters istoriją.

Marnė jau gana ilgą laiką gyvena pagal tą patį planą: įgijusi darbdavio pasitikėjimą, moteris jį apvagia, pabėga, pasikeičia tapatybę ir ieško naujos aukos. Sumaniai išnaudodama savo stiprybes ir niekada nevogdama pernelyg daug, Marnė grakščiai išlaviruoja tarp visų jai gresiančių pavojų ir mėgaujasi gyvenimu. Tol, kol neįsidarbina pas jauną našlį Marką. Nors jos plane spragų nėra, Marnei tiesiog nepasiseka: Markas ją sugauna nusikaltimo vietoje. Pakerėtas merginos grožio, jos darbdavys ima šantažuoti Marnę: jis neįduos moters policijai, jei ši už jo ištekės. Neturėdama kitos išeities (tokiu atveju į dienos šviesą iškiltų ir ankstesni jos nusikaltimai), Marnė sutinka.

Gyvenimas priverstinėje santuokoje, be abejo, laimės neatneša. Situaciją dar labiau apsunkina intrigas mėgstanti Marko motina bei žavus, bet ištvirkęs jo brolis. Įtampa tarp sutuoktinių nepaliaujamai auga, kol galų gale Marnė visiškai praranda psichologinę pusiausvyrą ir ima galvoti apie savižudybę. Įspausta į kampą visomis prasmėmis, Marnė privalo stoti akis į akį su savo praeities tragedijomis, suformavusiomis jos charakterį, nubrėžusiomis gyvenimo kelią ir nulėmusiomis jos pražūtingą elgesį.

Dirigentas: Robert Spano; Atlikėjai: Isabel Leonard, Christopher Maltman, Janis Kelly, Denyce Graves, Iestyn Davies.

Trukmė: 2 valandos 52 minutės (1 pertrauka)