N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Kol dar neatėjo audra
Adrift (2018)
Žanras: Veiksmo, drama, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2018-06-01
Trukmė: 1h 36 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Žmogaus valia ir meilė stipresnės už bet kokią stichiją. Jausminga istorija „Plauk su manimi“.

Banglentininkė Tamė ir jūreivis Ričardas (aktoriai Shailene Woodley ir Sam‘as Claflin‘as) susipažino 1983-ųjų vasarą Prancūzijos Polinezijos saloje Taityje – Ramiojo vandenyno pietuose esančiame vandens ir nuotykių mėgėjų rojuje. Jaunuoliai iš karto krito vienas kitam į akį, o netrukus nutarė kartu leistis į gyvenimo kelionę: Ričardo jachta nuplaukti į Kaliforniją, esančią už daugiau nei 6000 kilometrų. Spalio mėnesį, artėjant vasarai Pietų pusrutulyje, įsimylėjėliai pakėlė bures.

Kelionės pradžia buvo panaši į pasaką: palankus vėjas, maloni šiluma ir niekieno netrukdoma vienatvė neaprėpiamose vandens platybėse. Tačiau Tamė ir Ričardas net nenutuokė, kad plaukia tiesiai į besiformuojantį uraganą „Reimondas“, tais metais tapusį vienu galingiausių uraganų istorijoje. Patyrę triuškinančią gamtos jėgą, jaunuoliai tik per stebuklą liko gyvi – Ričardui lūžo keli šonkauliai ir koja, o Tamė apskritai atsipirko vos keliais nubrozdinimais ir sumušimais. Vis tik situacija atrodė beviltiška: jachta suniokota beveik nepataisomai, radijas – taip pat, maisto ir vandens atsargų beveik nelikę, o iki artimiausios sausumos – Havajų – bent pora tūkstančių kilometrų. Tačiau Tamė nusprendžia nepasiduoti.

Jaudinanti ir kvapą gniaužianti istorija apie drąsą, pasiaukojimą bei meilę „Kol dar neatėjo audra“ Lietuvoje pradedama rodyti biželio 1 dieną.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Baltasar Kormakur

Scenaristas: Jordan Kandell

Vaidina: Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas, Elizabeth Hawthorne, Grace Palmer