N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
KP18: Andrius
KP18: Andrius (1980)
Žanras: Retrospektyva: XX a. vaikai
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2018-03-15
Trukmė: 1h 04 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

„Vis dėlto „brandaus socializmo“ epochoje, kaip tik auginusioje būsimuosius robotukus, „Andrius“, pasisakydamas už individualybę, skambėjo nelauktai ir maloniai.“ (Kino kritiko Sauliaus Macaičio komentaras po filmo premjeros)

Vilniuje be tėvo auga nežabotos fantazijos dešimtmetis Andrius. Pavargusi nuo kasdienių rūpesčių mama gali jam skirti nedaug laiko. Andrius nemėgsta nei vidurinės, nei muzikos mokyklų. Jis turi keletą draugų, kurie praskaidrina jo kasdienybę. Tačiau ypatingas berniukas turi ir kitą išeitį – ištaręs paslaptingus žodžius „bitė ritė baltaragė“ jis iškart pakliūva į savo svajonių pasaulį. Į Vilnių gastrolių atvažiuoja Prahos vaikų choras. Vilniečiai „išsidalina“ tuos devynis vaikus, ir pas Andrių apsistoja Jana. Berniukas įsileidžia viešnią į savo svajonių pasaulį ir išmoko visada padedančio burtažodžio „bitė ritė baltaragė“. Vaikai susidraugauja ir prasideda jų nuotykiai.

Kalba: lietuvių

Subtitrai: anglų

Režisierius: : Algirdas Araminas

Scenarijaus autorius: Violeta Palčinskaitė

Aktoriai: Edvinas Menčikovas, Inga Brunzaitė, Donatas Banionis, Indrė Andrašiūnaitė, Irena Leonavičienė, Gediminas Karka, Laima Štrimaitytė, Andrius Šiuša