N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Visi pasaulio pinigai
All the Money in the World (2017)
Žanras: Mistinis , kriminalinis, istorinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2018-01-05
Trukmė: 2h 12 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

1973 m. liepos 10-osios naktį, maždaug trečią valandą ryto šalia Farnezi rūmų Romoje buvo pagrobtas 16-metis Džonas Polas Getis Trečiasis. Pagrobimą organizavę Kalabrijos nusikalstamo susivienijimo „Ndrangheta“ nariai puikiai žinojo, į ką taikosi. Jaunojo Džono senelis Dž. Polas Getis tuo metu buvo turtingiausias pasaulio žmogus, kompanijos „Getty Oil“ įkūrėjas ir savininkas. Jo turtas buvo vertinamas 1,2 mlrd. JAV dolerių (pritaikius infliaciją, dabar būtų beveik devyni milijardai). Pagrobėjai pareikalavo 17 mln. dolerių išpirkos, bet senelis mokėti atsisakė.

Kino grandas Ridley‘is Scott‘as pasakoja kvapą gniaužiančią istoriją apie desperatiškai išeities ieškančią Džono motiną Geilę (aktorė Michelle Williams). Su turtingojo naftininko sūnumi išsiskyrusi Geilė apie tokius pinigus net sapnuoti negali. O šykštus ir kietas kaip titnagas buvęs uošvis apie išpirką nenori nei girdėti. Pagrindinis tokio jo sprendimo motyvas – sumokėjus nusikaltėliams, šiems atsivertų nauja „uždarbio“ galimybė ir tuomet pavojuje atsidurtų visi 14 jo anūkų. Geilei į pagalbą atskuba turtingojo naftininko padėjėjas, buvęs CŽV operatyvininkas Flečeris Čeisas (akt. Mark‘as Wahlberg‘as). Kartu su į neviltį puolusia Džono motina Flečeris bando surasti išeitį iš beviltiškos situacijos. Nusikaltėliams paštu atsiuntus nupjautą pagrobto vaikinuko ausį, jie su siaubu suvokia, kad laiko sprendimams lieka vis mažiau.

Nors įtempto siužeto trileris sukasi apie Džono pagrobimą, pagrindine juostos figūra tampa žmogus, nuo kurio priklauso ne tik pagrobto anūko, bet ir visų aplinkinių likimai – Dž. Polas Getis, kurį vaidina legendinis aktorius Christopher'is Plummer'is.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Ridley Scott

Scenaristas: David Scarpa

Vaidina: Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg, Charlie Plummer