N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Stiklo pilis
Glass Castle (2017)
Žanras: Drama, biografinis, biografinis vaidybinis filmas
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2017-08-25
Trukmė: 2h 07 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

„Stiklo pilis“ – rašytojos Jeannette Walls to paties pavadinimo autobiografijos, išleistos 2005 m., ekranizacija. Antroji iš keturių vaikų, rašytoja (kurią filme vaidina „Oskaro“ laureatė Brie Larson) augo socialiai sudėtingoje šeimoje. Tėvas Reksas (akt. Woody‘is Harrelsonas) buvo alkoholikas, motina Rozmerė (akt. Naomi Watts) – ne itin sėkminga, tačiau itin ekscentriška dailininkė. Tėvų bohemiškumas ir netradicinis požiūris į aplinkinį pasaulį lėmė, kad keturių jų atžalų vaikystė prabėgo nuolat važinėjant po visą šalį ir niekur neapsistojant ilgiau nei keliems mėnesiams.

Nors Žanetos, jos dviejų seserų ir brolio gyvenimai buvo chaotiški, tėvai nuolat stengėsi jiems suteikti geriausią įmanomą gyvenimą susiklosčiusiomis sąlygomis. Nuolatinis bendravimas, svajonių kūrimas, vilčių kurstymas ir didžiulė meilė buvo nuolatiniai šeimos palydovai, neleidžiantys pernelyg ilgai susimąstyti apie juos lydintį skurdą.

Tačiau skurdas buvo realus. Pilnametystės sulaukusi Žaneta pasiryžta siekti, kad nei jos pačios, nei jos būsimų vaikų gyvenimas niekad nebūtų toks, kokį teko patirti. Sunkiai dirbdama, jauna moteris stengiasi susikurti stabilų ir užtikrintą gyvenimą. Kol vieną dieną jos planus aukštyn kojom apverčia netikėta žinia: norėdami būti šalia dukters, į Niujorką atvyksta gyventi jos bohemiškieji tėvai.

Jaudinantis pasakojimas apie tikras ir pramanytas vertybes, gyvenimo prasmę ir nesumeluotus jausmus – dramoje „Stiklo pilis“, kuri Lietuvoje pradedama rodyti RUGPJŪČIO 25 dieną.

Režisierius: Destin Daniel Cretton

Vaidina: Brie Larson, Woody Harrelson, Max Greenfield, Sarah Snook, Naomi Watts