N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Užtvanka
KP17: Barrage (2017)
Žanras: Festivalių favoritai
Sukurta: Liuksemburgas, Belgija, Prancūzija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 52 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Po dešimties metų klajonių po užsienį Ketrina (Lolita Chammah) grįžta į Liuksemburgą susitikti su dukrele Alba, kurią augina močiutė Elizabet (Isabelle Huppert). Teniso aikštelėje stebint, kaip dukrelę auklėja močiutė, Ketrinos veide atsispindi kažkada vaikystėje toks pat patirtas pažeminimas. Akivaizdu, kad šioje šeimoje galioja griežtas vaidmenų pasiskirstymas. Mergaitė, pamačiusi mamą, reaguoja šaltai, nes ši staiga įsibrovė į jos gyvenimą. Ketrina susitaria su mama, kad leistų vieną dieną pabūti su dukrele, bet pasinaudoja proga ir išsiveža ją į šeimai priklausantį namą prie ežero. Čia išryškėja ir motinos, ir dukters užspaustos nuoskaudos. Kartais jos atrodo lyg dvi seserys, šokančios sode ar vilkinčios vaikiškus megztukus. Tad ar pavyks Ketrinai prisijaukinti tiek metų nematytą dukterį?

„Jautri ir subtili drama, puikūs motinos Isabelle Huppert ir dukters Lolitos Chammah vaidmenys. Pastaroji iš motinos paveldėjo visas geriausias savybes: ir grožį, ir stiprų charakterį, ir atsiskleidžia kaip tikrai profesionali aktorė.“ (S. Lingevičiūtė)

Kalba: prancūzų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierė: Laura Schroeder

Scenarijaus autorės: Laura Schroeder, Marie Nimier

Aktoriai: Lolita Chammah, Isabelle Huppert, Thémis Pauwels, Charles Müller, Elsa Houben, Marja-Leena Juncker, Luc Schiltz