N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Trys didvyriai ir Jūrų caras (dubliuotas)
Tri bogatyrya i Morskoy tsar (dublirovannyy) (2016)
Žanras: Animacija
Sukurta: Rusija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2017-01-20
Trukmė: 1h 17 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Neįtikėtiną populiarumą įvairiose šalyse pasiekusi animacija su rusų pasakų personažais pasieks ir Lietuvos kino teatrus. Filmas „Trys didvyriai ir Jūrų caras“, kuriame kaip ir ankstesnėse didvyrių istorijose gausu šmaikščių dialogų, kvapą gniaužiančių nuotykių bei kurioziškų situacijų, turėtų sudominti ne tik mažuosius, bet ir jų tėvelius.

Žiūrovų laukia nauji pačių galingiausių didvyrių Iljos Muromiečio, Dobrynios Nikitičiaus ir Aliošos Popovičiaus išbandymai. Didvyrių šeimose ne patys smagiausi laikai – žmonos neleidžia tinginiauti namuose, siunčia tai pas batsiuvį taisyt aulinukų, tai su sąrašėliu į turgų. Argi tai didvyrio vertas darbas? Norėdami atitrūkti nuo nuobodžios kasdienybės, jie nusprendžia iškeliauti į Kiniją parsivežti drakono dantį – proto ir jėgos simbolį. Jis turėtų vėl sustiprinti nusilpusias didvyrių galias. Tuo tarpu Kijevo kunigaikštis ir arklys Julijus senovinėje knygoje aptinka įrašą apie pasakiškas Jūrų caro brangenybes ir išplaukia jų ieškoti. Viskas gal ir būtų buvę gerai, bet tuo metu Jūrų caras nusprendžia vesti! Norėdamas išsirinkti pačią gražiausią nuotaką, jis ima ir paskandina Kijevą. Mieste po vandeniu visos gražuolės tampa undinėmis. Kas dabar bus? Kaip visiems išsivaduoti iš jūrų pabaisos nelaisvės? Ogi padės draugystė, drąsa ir, žinoma, meilė.

Lietuvos aktorių balsais „Trys didvyriai ir Jūrų caras“ Lietuvos kino teatruose prabils nuo 2017 m. sausio 20 d.

REŽISIERIUS: Konstantinas Feoktistovas

VAIDMENIS ĮGARSINO: Jurgis Damaševičius (Dobrynia), Juozas Gaižauskas (Ilja), Simonas Storpirštis (Alioša), Almantas Šinkūnas (slibinas Goryničius), Giedrius Arbačiauskas (arklys Julijus), Algirdas Dainavičius (kunigaikštis), Sergejus Ivanovas (Jūrų caras), Judita Urnikytė, Edita Zizaite-Damaševičienė, kt.

Ši filmo versija bus rodoma dubliuota lietuviškai be subtitrų.