N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Loganas. Ernis
Logan (2017)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Režisierius: James Mangold
Kino teatruose nuo: 2017-03-03
Trukmė: 2h 17 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Tai – jau dešimtasis „Iksmenų“ serijos filmas ir trečioji bei paskutinė „Ernio“ trilogijos dalis, kurioje pasaulis bus visiškai nebe toks, o pagrindinis herojus – pasenęs, nusilpęs ir neryžtingas.

Paskutiniosios trilogijos dalies veiksmas žiūrovus nukelia į ateitį. Sunaikinus mutantus ir jų pasaulį čia liko tik Loganas ir Profesorius X. Loganas jau susenęs ir beprarandantis savo ypatingas galias: kūnas nebepajėgia pats išgydyti patirtų žaizdų, todėl jo oda išvagota senų randų. Profesorius X irgi nebe toks, kaip anksčiau – jį įveikė Alzhaimerio liga, todėl jis beveik nieko nebepamena.

Nusilpę ir pavargę herojai vis dėlto bus priversti stoti į dar vieną kovą prieš blogį ir išgelbėti jauną mergaitę Laurą, kuri yra labai panaši į Loganą. Galbūt mutantų pasaulis dar turi vilčių atgimti?

„Iksmenų“ gerbėjai gali būti ramūs – į filmo režisieriaus kėdę sėdo patyręs šių filmų meistras – Jamesas Mangoldas, prieš tai režisavęs „Ernį“. Pagrindinis vaidmuo vėl buvo patikėtas Hughui Jackmanui, filme taip pat vaidina Patrickas Stewartas, Richardas E. Grantas, Elise Neal, Elizabeth Rodriguez ir kiti.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: James Mangold („Ernis“, „Kaip diena ir naktis“, „Traukinys į Jumą“, „Ties jausmų riba“)

Vaidina: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Richard E. Grant, Stephen Merchant, Eriq La Salle, Elise Neal, Elizabeth Rodriguez