N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Pito drakonas
Pete's Dragon (2016)
Žanras: Animacija, šeimos
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2016-09-09
Trukmė: 1h 43 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Daugybę metų senas medžio drožėjas Ponas Chameleonas (akt. Robert Redford) vietinius vaikus žavėjo ir baugino pasakojimais apie miško tankmėse gyvenantį drakoną. Pasak senuko, kadaise jis pats yra jį matęs. Tačiau šie Pono Chameleono pasakojimai niekad nedarė įspūdžio jo dukrai Geisei (akt. Bryce Dallas Howard), dirbančiai miškininke. Merginai tėvo pasakojimai priminė nerealią pasaką, toli gražu neatitinkančią realybės.

Tačiau vieną dieną ji sutinka dešimtmetį Pitą (akt. Oakes Fegley), kuris neturi nei šeimos, nei namų ir tikina gyvenantis miškuose su... žaliu milžinišku drakonu, kurio vardas Eliotas! Pito apibūdintas drakonas beveik toks pat, kokį yra apibūdinęs ir Greisės tėtis.

Padedama vienuolikmetės Natali (akt. Oona Laurence), Greisė leisis į nepaprastą kelionę, kad išsiaiškintų visą tiesą – iš kur išdygo laukinukas Pitas, kur jo šeima ir ar tikrai gūdžiame miške skraidžioja žalias drakonas?

Naujausias „Disney“ studijos filmas sukurtas pagal S.S. Field ir Seton I. Miller romaną, kuris 1977 metais jau buvo ekranizuotas ir rodomas didžiuosiuose kino teatruose. Naujam gyvenimui kerinčio grožio istoriją prikėlė režisierius Davidas Lowery.

Fantastiniame filme vaidina Bryce Dallas Howard, Oakes Fegley, Wesas Bentley, Karlas Urban, Oona Laurence ir „Oskaro“ lauretas Robertas Redfordas.

Režisierius: David Lowery („Ain't Them Bodies Saints“, „St. Nick“, „Deadroom“)

Vaidina: Bryce Dallas Howard, Oakes Fegley, Wes Bentley, Karl Urban, Oona Laurence, Robert Redford