N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Šaunioji septyniukė
The Magnificent Seven (2016)
Žanras: Veiksmo, nuotykių, vesternas
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2016-09-23
Trukmė: 2h 13 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Septyniese prieš armiją: į kino ekranus sugrįžta legendinis „Šaunioji Septyniukė“

Legendinio japonų režisieriaus Akira Kurosawa‘os 1954 m. sukurta juosta „Septyni samurajai“ iš karto tapo žanro klasika ir laikomas vienu geriausių visų laikų filmų. Po šešerių metų (1960-aisiais) Holivudas sukūrė savąją juostos versiją, o dabar „šaunusis septynetas“ didžiuosiuose ekranuose atgimsta iš naujo.

Nedidelį Meksikos kaimelį nusiaubia žiauraus nusikaltėlio Bartolomėjaus Bougo (aktorius Peter‘is Sarsgaard‘as) vadovaujama gauja – išžudo gyventojus, susigrobia jų turtą ir sudegina namus. Viena iš nedaugelio išsigelbėjusiųjų – mergina Ema – kreipiasi pagalbos į žinomą „premijų medžiotoją“, nusikaltėlių siaubą Semą Čizolmą (akt. Denzel‘is Washington‘as). Rūstus, negailestingas, bet geros širdies ir teisingas atskalūnas negali atsakyti į neviltį puolusiai merginai. Surinkęs dar šešis į save panašius atskalūnus, pasižyminčius ypatingais sugebėjimais, Semas patraukia ieškoti Bartolomėjaus. Apie tai sužinojęs nusikaltėlis, vadovaujantis keliolika kartų gausesnei gaujai, iš pradžių tik nusijuokia. Tačiau jam bus lemta susidurti su pačiais negailestingiausiais teisingumo kariais, kurių įgūdžiai verti kur kas gausesnio būrio priešininkų.

Klasikinę kino istoriją į didžiuosius ekranus sugrąžina filmų „Ekvalaizeris“, „Olimpo apgultis“ ir „Išbandymų diena“ režisierius Antoine‘as Fuqua. „Šaunioji septyniukė“ premjera Lietuvoje – rugsėjo 23 dieną.

Režisierius: Antoine Fuqua

Scenaristai: Akira Kurosawa, Richard Wenk, Hideo Oguni, Shinobu Hashimoto, John Lee Hancock, Nic Pizzolatto

Vaidina: Ethan Hawke, Peter Sarsgaard, Vinnie Jones, Denzel Washington, Byung-hun Lee, Chris Pratt, Matt Bomer, Haley Bennett.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.