N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Naujausias testamentas
Brand New Testament (2015)
Žanras: Komedija
Sukurta: Belgija, Prancūzija, Liuksemburgas
Platintojas: Prioro pramogos, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-11-27
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



„Dievas yra. Jis gyvena Briuselyje. Tai – tikras niekšas, esantis blogu savo žmonai ir dukteriai“ – tokiais dešimtmetės Eos (Pili Groyne) žodžiais prasideda „Naujausias testamentas“. Ea – Dievo (Benoit Poelvoorde) dukra, nekenčianti psichopatiškai besielgiančio tėvo, su didžiausiu malonumu gadinančio žmonėms gyvenimą. Mėgstantis katastrofas ir nelaimingus įvykius, jis dievina kurti kiaulės dėsnius („stovint parduotuvės eilėje kitos eilės visada judės greičiau už tą, kurioje stovi tu“), tyčiojasi iš savo sūnaus Jėzaus Kristaus, muša dukterį ir negali pakęsti žmonos (Yolande Moreau).

Neapsikentusi beširdžio tėvo elgesio, Ea žmonėms išsiunčia jų mirties datas ir pabėga iš namų, pasiryžusi susirasti savuosius apaštalus ir parašyti „Naujausią Testamentą“. Žemėje kyla sąmyšis, o siauru tuneliu skalbyklėje į žmonių pasaulį atkeliauja pats Dievas, ketinantis ne ištaisyti padėtį, o viso labo išperti kailį dukrai, pasiryžusiai pasaulį paversti geresne vieta rytojui.

Kanų kino festivalio programoje „Dvi režisierių savaitės“ rodytas filmas buvo pakrikštytas juokingiausia festivalio juosta bei kviečia į tikėjimą pažvelgti per juodojo humoro prizmę.

Režisierius: Jaco Van Dormael

Vaidina: Catherine Deneuve („Aš tuoj sugrįšiu”, „Žmonos maištas“, „Persepolis“, „Aštuonios moterys“, „Muškietininkas“, „Šokėja tamsoje“, „Indokinija“, „Šerburo lietsargiai“), Benoit Poelvoorde („Nužudyk mane, prašau“, „Coco prieš Chanel“, „Asteriksas olimpinėse žaidynėse“, „Visu greičiu“), Yolande Moreau („Provokuojantys užrašai“, „Gainsbourgas. Didyriškas gyvenimas“, „Mikmakai“, „Serafina“, „Mišelis ir Luiza“, „Myliu tave, Paryžiau“, „Kai jūra pakyla“, „Amelija iš Monmartro“), Pili Groyne, Francois Damiens