N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Paslaptingi žvilgsniai
Secret in Their Eyes (2015)
Žanras: Drama, trileris, kriminalinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Incognito Films, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-11-27
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Tai itin paslaptinga ir bauginanti istorija, kurioje visi veikėjai kai ką slepia. Ji prasideda nuo vieno itin kraupaus nutikimo prieš daugiau nei dešimt metų. Šiukšlių konteineryje netoli mečetės aptinkamas jaunos merginos lavonas. Į įvykio vietą atvykusi FTB tyrėjų komanda lieka priblokšta: konteineryje guli vienos iš komandos darbuotojų – Džesės (pribloškiantis J. Roberts vaidmuo) – dukra. Ar ši kraupi ir nepaaiškinama žmogžudystė kaip nors susijusi su terorizmo grėsme? Iš kur žudikas pažinojo Džesės dukrą?

Rėjus (Ch. Ejioforas) pasiryžęs trūks plyš žudiką surasti ir patupdyti už grotų, bet gerų norų toli gražu nepakanka. Vis labiau gilindamasis į įvykio aplinkybes Rėjus supranta įsivėlęs į žymiai sudėtingesnį ir pavojingesnį žaidimą, kuriame vieno žmogaus mirtis nėra itin svarbi, nes galbūt ant kortos pastatytos daugelio gyvybės. Negelbsti ir naujosios kolegės Kler (N. Kidman) parama – galiausiai tyrėjai priversti paleisti į laisvę įtariamąjį ir jis netrukus dingsta iš akiračio.

Rėjus nusišalina iš tarnybos, tačiau nenuleidžia rankų. Po 13 metų jis vėl pasibeldžia į Kler (jau tapusios vyriausybės patarėja) duris ir tvirtina, kad pagaliau aptiko Džesės dukters žudiką. Prašydamas atnaujinti bylą, Rėjus net neįtarė, kad susidurs su tokiais praeities vaiduokliais, kurie tikrai privers pasigailėti...

Filmas sukurtas pagal argentiniečių režisieriaus Juano José Campanellos 2009 m. filmą „El secreto de sus ojos“, kuris pelnė „Oskarą“ ir sulaukė visuotinio pripažinimo. Scenaristo („Bado žaidynės“, „Kapitonas Filipsas“) ir režisieriaus Billy Ray versija nėra visiškas perdirbinys. Jį veikiau derėtų laikyti itin sėkminga ir labai paveikia parafraze. Netikėti siužeto vingiai ir nenuspėjama pabaiga privers aiktelti ne vieną žiūrovą. Žinoma, lieka atviri svarbiausi klausimai: kiek žmogus gali iškęsti? Kokia turi būti bausmė už nusikaltimą? Kiek kainuoja sielos ramybė?

Režisierius: Billy Ray

Scenarijus: Billy Ray, Juan Jose Campanella



Vaidina: Julia Roberts („Veidrodėli, veidrodėli“, „Graži moteris“, „Pamotė“), Nicole Kidman („Plačiai užmerktos akys“, „Šaltasis kalnas“, „Triušio urvas“), Chiwetel Ejiofor („12 vergovės metų“, „Žmonių vaikai“, „Amerikos gangsteris“), Zoe Graham („Vaikystė“), Joe Cole („Dabar gerai“), Dean Norris („Mažoji mis“), Michael Kelly („Laumės vaikas“) ir kt.