N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
SCAN'15: Naujasis Baltijos kinas I
SCAN'15: Naujasis Baltijos kinas I (2015)
Žanras: (none)
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2015-11-05
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

SCANORAMA 2015

BALTIJOS TRUMPAMETRAŽIŲ FILMŲ PROGRAMA „NAUJASIS BALTIJOS KINAS“

1 programa

IGLU

Režisieriai Vytautas Katkus, Marija Kavtaradzė

Po kelerių metų užsienyje Greta grįžta į mamos namus Lietuvoje. Atvažiavusi ji pamato, kad jos kambarys paverstas nuosava mamos kirpykla. Iš pradžių Greta nežino, kur dėtis, bet vieną vakarą per televizorių pamačiusi reportažą apie eskimų namelius iglu mergina pagalvoja, kad tai galėtų būti puiki išeitis. Baltasis namelis iškyla greitai, tačiau ne mažiau greitai prasideda ir rajono gyventojų skundai – kur tai matyta, vidury rajono stovi kažkoks iglu?!

POKALBIAI

Režisierius Andrius Šarapovas

Pokalbis – tai jauno ir nebe jauno žmogaus akistata. Tai mylinčių žmonių akistata. Tai šeimos gyvenimo epizodas. Dviejų skirtingų kartų poros gyvena savuose kontekstuose, tačiau susiduria su identiškomis problemomis, išgyvena tas pačias emocijas. Herojai ieško tinkamų žodžių, dalijasi mintimis ir jausmais, siekia suprasti vienas kitą, bando rasti save kitame. Tačiau kiekvienai kartai pasaulį suprasti tenka iš naujo.

POLIARINIS VAKARĖLIS

Režisierius Domas Petronis

Į pagirioto, ką tik iš lovos išvirtusio Simo duris pasibeldžia buvusi mergina. Netrukus taip pat netikėtai pasirodo ir jo geriausias draugas Vacys. Tai, kas prasideda kaip trijų žmonių pietūs iš vieno mišrainės indelio, greitai virsta pakvaišusiu vakarėliu. Pamažu ima aiškėti buvusios, esamos ir būsimos meilės ryšiai. Šis vakarėlis – tai ne vien tuščias šėlsmas, tai bandymas apsispręsti ir atrasti save.

TILTAI

Režisierė Austėja Urbaitė

Olivija ir Matas, geriausi draugai nuo vaikystės, vėlų rudenį išplaukia baidare. Jų galvose sukasi kankinančios mintys apie netrukus pasikeisiančius gyvenimus. Abu svajoja apie skirtingą, bet vienodai gražią ateitį. Tačiau prakalbę apie jausmus abu jaunuoliai priversti sugrįžti į realybę. Tai istorija apie bandymą rasti tiltą tarp žmonių ir mokymąsi gyventi čia ir dabar, nes niekada nežinai, kas laukia už kito upės vingio.

ŽANA

Režisierė Živilė Mičiulytė

Žanai – dvidešimt penkeri. Ji baigė aktorinio meistriškumo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir ruošėsi vaidinti Rusų dramos teatre, bet Ukrainoje prasidėjo karas. Žana renka paramą Ukrainos kariams ir gabena ją į patį karo frontą, bandydama balansuoti tarp karo ir taikos. Viskas pasaulyje susipynę – karas yra „ten“, bet tuojau gali būti ir „čia“.

Originalo kalbos: lietuvių, rusų, prancūzų