N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Kunigo naudą velniai gaudo
Kunigo naudą velniai gaudo (2015)
Žanras: Komedija, kriminalinis
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Singing fish, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-11-13
Trukmė: 1h 20 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Klasika tapusios Lietuvos rašytojos Žemaitės apsakymas „Kunigo naudą velniai gaudo“ įkvėpė filmo „Moterys meluoja geriau. Kristina“ kūrėjus perkelti šią istoriją į kino ekranus. 1903 metais parašyta apysaka, komiškai atgims daugiau nei po 100 metų.

Trijų kvaišų – Bruto (akt. Jonas Gricius), Neto (akt. Šarūnas Banevičius) ir Remigučio (akt. Mindaugas Papinigis) – tobulas planas pasipelnyti nueina velniop. Kol Bruto ir Neto, sučiupti įtartinos reputacijos „verslininko“ Aleksandro (akt. Kęstutis Jakštas), kovoja už būvį, Remigutis sprunka į savo gimtinę – mažą miestelį. Jame tikėdamasis surasti ramybę ir, galbūt, dar kartą pasipelnyti. Tačiau jis nežino, kad ir čia jau dedasi kraupiai juokingas kriminalas, kuris atvilioja ir įniršusį Aleksandrą su naujais savo „įkaitais“.

Remigučio gimtinėje taip pat laukia jį mylinti ir vestuvių trokštanti Birutė (akt. Toma Vaškevičiūtė). Tad jam tenka ne tik sugalvoti „planą B“, kaip dar labiau praturtėti, bet ir slapstytis nuo supančioti jį trokštančios Birutės bei kerštu alsuojančio Aleksandro.

Nuotaikingame, kupiname nuotykių, juoko ir kriminalo filme „Kunigo naudą velniai gaudo“ išvysite tai, kas nutinka, kuomet pasitaikius tinkamoms aplinkybėms, kaimynų „nagai užsiriečia tik į save“.

Režisierius: Alvydas Šlepikas

Scenarijus: Rolandas Skaisgirys, Justina Dirsė

Vaidina: Mindaugas Papinigis, Toma Vaškevičiūtė, Jonas Gricius, Šarūnas Banevičius, Kęstutis Jakštas, Povilas Laurinkus, Vaidotas Martinaitis, Asta Baukutė, Jonas Braškys, Larisa Kalpokaitė, Laimutė Štrimaitytė.