N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Insurgentė
Insurgent (2015)
Žanras: Trileris, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-03-20
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Maždaug prieš metus kino ekranuose pasirodė pirmoji „Divergentės“ trilogijos dalis, kurioje buvo pradėta pasakoti šešiolikmetės Beatrisės „Trisės“ Prior (aktorė Shailene Woodley) istorija. Ateities pasaulyje, kuriame žmonės gyvena suskirstyti į penkias bendruomenes, Trisė išsiskiria savybėmis, būdingomis ne vienai, bet kelioms bendruomenėms. Bijodama tapti Atstumtąja, mergina nuslepia savo charakterio daugialypiškumą ir pasirenka Ryžtingųjų bendruomenę. Tačiau jos miesto vadovė Džanina (aktorė Kate Winslet) greitai perpranta Trisę ir supranta, kad mergina kelia pavojų dabartinės santvarkos stabilumui.

Trisė priversta bėgti. Kartu su ištikimu Ketvirtuoju (aktorius Theo James‘as) mergina siekia išsiaiškinti, kokias paslaptis saugo Pasiaukojantieji ir kodėl Išmintingųjų bendruomenė, vadovaujama Džaninos, siekia juos sustabdyti. Pavojingos situacijos ir skaudūs pasirinkimai vėl ima vyti vienas kitą. Trisė suvokia, kad jos gyvenimas niekuomet nebebus toks, kaip kitų bendruomenių narių. Dar daugiau – ji pamažu supranta, kad jos sprendimai gali pakeisti ir visos žmonijos istoriją.

Režisierius: Robert Schwentke

Prodiuseris: David Hoberman, Neil Burger, Todd Lieberman, Barry H. Waldman

Scenarijus: Akiva Goldsman, Veronica Roth, Brian Dufffield

Vaidina: Naomi Watts, Kate Winslet, Ray Stevenson, Maggie Q, Theo James, Miles Teller, Jai Courtney, Shailene Woodley, Zoë Kravitz