N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Lozoriaus efektas
Lazarus Effect (2015)
Žanras: Trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-02-27
Trukmė: 1h 25 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Zoja (aktorė Olivia Wilde – lietuvių kilmės aktoriaus Jason‘o Sudeikis sužadėtinė) yra talentinga medicinos studentė, turinti didelių ambicijų. Su savo ne mažiau ambicingais ir talentingais kolegomis moteris atrado kai ką nuostabaus, galinčio visiems laikams pakeisti istoriją bei gyvenimo ir mirties sampratas. Atsitiktinumo dėka draugai atrado ir dabar tobulina serumą „Lozorius“ – priemonę, skirtą prikelti mirusiuosius antram gyvenimui.

Po daugybės nesėkmių kompanijai pagaliau pavyksta serumo pagalba atgaivinti šunį. Tačiau po neilgai trukusios euforijos, medikus apima nerimas, nes šuo ima elgtis itin keistai. Zoja suvokia, kad serumą dar reikia tobulinti. Daugiau gyvenimiškos patirties turintys aplinkiniai bando ją atkalbėti nuo šio sumanymo, sakydami, kad žmogui nevalia apsimetinėti Dievu ir bandyti pakeisti natūralią gamtos santvarką. Visgi Zoja nenori klausyti.

Vieną dieną laboratorijoje įvyksta nelaimė, pasibaigianti Zojos mirtimi. Jos draugai ir kolegos, apimti šoko, nusprendžia rizikuoti ir suleidžia merginai „Lozoriaus“ serumo. Zoja sugrįžta iš anapusinio pasaulio. Tačiau ar ji – ta pati mergina, ar kažkas visiškai kito? Kažkas nesuvokiamo, pavojingo ir keliančio siaubą? Galbūt visgi žmogaus bandymas apsimesti Dievu užtraukia nenuplaunamą prakeiksmą?

Režisierius: David Gelb

Prodiuseris: Jeanette Brill, Phil Hunt, Comptopn Ross

Scenarijus: Luke Dawson, Jeremy Slater

Vaidina: Olivia Wilde, Evan Peters, Mark Duplass