N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Žmogus-paukštis
Birdman (2014)
Žanras: Komedija, drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-04-10
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Riganas Tomsonas (akt. Michaelas Keatonas) – buvusi Holivudo žvaigdžė, kuri kadaise garsėjo superherojaus Žmogaus-paukščio vaidmeniu, o šiandien baigia užgęsti ir nugrimzti užmarštin. Riganą tai veda iš proto, tad didžiausias jo troškimas – susigrąžinti buvusią šlovę.

Brodvėjaus teatre jis ruošia premjerą – spektaklį pagal Raymondo Carverio istoriją „Apie ką mes kalbame, kai kalbame apie meilę”, ir tikisi, kad geros dienos vėl ne už kalnų. Spektaklyje sau skyręs pagrindinį vaidmenį Riganas savimi neabejoja, tačiau dvejonių jam kelia likusi komandos dalis – pradedanti aktorė Laura (akt. Andrea Riseborough), vaidmenį gavusi tik todėl, kad yra Rigano mylimoji, buvusi meilužė Leslė (akt. Naomi Watts), egocentrikas Maikas (akt. Edwardas Nortonas), prodiuseriu tapęs draugas Džeikas (akt. Zachas Galifianakis) ir priklausomybių kamuojama duktė Sem (akt. Emma Stone), kuriai buvo patikėtos asistentės pareigos. Visi jie – tingūs, arogantiški ir nepaklusnūs.

Bet Riganas taip lengvai nepasiduos, o jaudinantis jo šlovės troškimas išsiverš neįtikėtinomis galiomis, kurios ištrins ribas tarp žmogaus ir jo personažo.

Vos debiutavęs „Žmogus-paukštis“ buvo sutiktas audringais plojimais. Pernai jis atidarė Venecijos kino festivalį, o šiemet prestižinėje „Oskarų“ apdovanojimų ceremonijoje susišlavė net keturis prizus – už geriausią metų filmą, geriausią režisūrą, scenarijų ir operatoriaus darbą.

Filmo režisierius trijų „Oskarų“ nominantas Alejandro González Iñárritu (Lietuvoje buvo rodytos jo dramos „Biutiful“, „Babelis“, „21 gramas“) visus nustebino šviežiu žvilgsniu ir pirmą kartą ėmėsi komedijos žanro. Tiesa, komiški elementai šiame filme nėra tradiciniai – itin juodi ir šiurkštūs pokštai sukuria nepaprastai savitą sukrečiančios žmogaus gyvenimo istorijos pasakojimo būdą.

Režisierius: Alejandro González Iñárritu („Biutiful“, „Babelis“, „21 gramas“)

Vaidina: Naomi Watts, Edward Norton, Michael Keaton, Amy Ryan, Merritt Wever, Zach Galifianakis, Damian Young, Emma Stone, Andrea Riseborough, Bill Camp, Lindsay Duncan, Jeremy Shamos