N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Toli nuo skubančios minios
Far from the Madding Crowd (2015)
Žanras: Drama, romantinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-07-03
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Bathsheba Everet (akt. Carey Mulligan) – graži, nepriklausoma ir užsispyrusi mergina. Ji šeimininkauja savo ūkyje ir puikiai tvarkosi viena, kol į jos širdį pasibeldžia visa griaunantys jausmai. Jauna ir žavi anglė patraukia trijų labai skirtingų gerbėjų dėmesį – merginai meilę išpažįsta ir avių augintojas Gabrielis Oakas (akt. Matthias Schoenaerts), ir bebaimis karininkas Frenkas Trojus (akt. Tom Sturridge), ir labai turtingas bei perspektyvus viengungis Williamas Boldwoodas (akt. Michael Sheen).

Čia svarbiausia – pasirinkti teisingai: atskirti tikrą meilę nuo aistros ir saugumo jausmo... Ir atsakyti į svarbiausią klausimą: kas yra tikroji meilė?

Jaudinančiai graži drama „Toli nuo skubančios minios“ tikrų jausmų išsiilgusius žiūrovus nukels į romantiškąją Viktorijos laikų Angliją ir dar sykį įrodys, jog meilės audros buvo nemarios visais amžiais.

Romantinių istorijų meistras – režisierius Thomas Vinterbergas – patyręs širdžių virpintojas. Jo filmai „Meilė svarbiausia“, „Brangioji Vendi“ ir daugelis kitų sužavėjo milijonus žiūrovų visame pasaulyje, o naujasis darbas „Toli nuo skubančios minios“ pretenduoja pavergti net didžiausių kietaširdžių jausmus.

Filmas sukurtas pagal bestseleriu tapusį to paties pavadinimo anglų rašytojo Thomo Hardy romaną. Šis kūrinys skaitytojus žavi jau daugiau nei šimtmetį ir susilaukė ne vienos kino ekranizacijos.

Šiemet atgimstančioje kostiuminėje dramoje papasakoti jausmingą meilės istoriją režisierius patikėjo tikram kino žvaigždžių desantui – filme vaidina Carey Mulligan, Michaelas Sheenas, Juno Temple, Tomas Sturridge, Matthias Schoenaerts. Puikią aktorių vaidybą ir intriguojantį filmo siužetą pagardina kerintys Anglijos kraštovaizdžiai ir ausis glostantys kompozitoriaus Craigo Amstrongo kūriniai.

Režisierius: Thomas Vinterberg („Meilė svarbiausia“, „Brangioji Vendi“, „Submarinas“, „Medžioklė“)

Vaidina: Michael Sheen, Juno Temple, Tom Sturridge, Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Rowan Hedley, Alex Channon, Chris Gallarus