Įvairaus amžiaus žiūrovams
Pelenė
Cinderella (2014)
Žanras: Drama, nuotykių, šeimos
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-03-13
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams



Gražuolė Ela (akt. Lily James) ir mylintis jos tėtis (akt. Ben Chaplin) gyveno gražiai ir laimingai, kol šis vedė antrą sykį. Naujoji jo žmona (akt. Cate Blanchett) – itin nemaloni moteris, į jaukius Elos namus atsivedusi dvi nuolat viskuo nepatenkintas dukteris. Tačiau net didžiausiuose savo košmaruose Ela nesapnavo, kad netrukus mirus tėčiui, savo pačios namuose ji taps piktosios pamotės tarnaite.

Kartą visos karalystės merginos gauna kvietimą atvykti į rūmuose vyksiančią puotą. Deja, Elos pamotė apie tai net girdėti nenori. Ji uždraudžia Elai rodytis rūmuose, bet staiga nusivylusią merginą aplanko Krikštamotė (akt. Helena Bonham Carter). Ir stebuklai prasideda!

1697 metais prancūzų rašytojo Šarlio Pero išleista romantinė istorija nemari jau penkis šimtmečius. Operos ir baleto spektakliai, pjėsės teatruose, animaciniai filmai ir kino dramos suaugusiems – „Pelenė“ buvo atgimusi kone visais įmanomais būdais ir kaskart ji sužavėdavo vis naujas gerbėjų minias.

Režsierius Kennethas Branaghas ir magiškiausių pasakų ne tik vaikams, bet ir suaugusiems kūrėja „Walt Disney Pictures“ kompanija, sužavėta rašytojo Chriso Weitzo scenarijaus, į vieną komandą subūrė visus gariausius šio amžiaus aktorius – Helena Bonham Carter, Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden, Sophie McShera – ir sukūrė vieną įspūdingiausių šių metų kino kūrinių.

Režisierius: Kenneth Branagh („Džekas Rajanas: šešėlių užverbuotas“, „Toras 3D“, „Daug triukšmo dėl niekio“)

Vaidina: Helena Bonham Carter, Cate Blanchett, Stellan Skarsgård, Derek Jacobi, Nonso Anozie, Holliday Grainger, Lily James, Richard Madden, Sophie McShera