N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Ekvalaizeris
Equalizer (2014)
Žanras: Veiksmo, trileris, kriminalinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-09-26
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Robertas Makolas (aktorius Denzel'is Washington'as) yra paprastas Bostono ūkinių prekių parduotuvės darbuotojas - tylus, paslaugus ir ramus kaimynas, laisvalaikį mėgstantis leisti su gera knyga. Tiesa, visa tai tėra jo naujasis gyvenimas. Praeitame, apie kurį niekas net neįtaria, Robertas buvo vienas geriausių amerikiečių specialiųjų operacijų būrio karių. Surežisavęs savo mirtį, vyras atsisakė senojo gyvenimo. Tačiau negali atsisakyti senų įpročių - apginti tuos, kurie negali apsiginti patys. Jo atpildo agresoriai sulaukia tuomet, kai jo mažiausiai tikisi.

Vieną vakarą, kavinėje skaitant „Senį ir jūrą", Robertą užkalbina anksčiau nematyta mergina. Teri (aktorė Chloë Grace Moretz, matyta filmuose „Kerė", „Ateini čia arba gausi į dūdą" bei „Įsileisk mane") yra prostitutė, tačiau Robertas jau seniai nebeteisia žmonių, žinodamas, kad visų mūsų poelgius ir gyvenimus lemia daugybė aplinkybių, dažnai ir nepriklausančių nuo mūsų. Dar po kelių nuoširdžių pokalbių vakarų tarp Teri ir Roberto užsimezga draugystė. Tačiau netrukus ją nutraukia agresyviai nusiteikę vyrai, Robeto akyse sumušantys ir išsivežantys merginą. Akivaizdžiai demonstruodami savo nebaudžiamumą, nusikaltėliai net neįtaria, kad bejėgiškai smurto sceną stebintis vyras iš tikrųjų jau kuria būsimos operacijos planą.

Išsirengęs į keršto žygį, Robertas netrukus išsiaiškina, kad Teri dirba rusų mafijai. O sulig kiekviena nauja šio žygio auka operatyvininkui vis labiau aiškėja, kad tinklą, į kurį įpainiota Teri, valdo patys aukščiausi politinių ir mafijinių struktūrų atstovai.

Režisierius: Antoine Fuqua

Prodiuseris: Todd Black, Jason Blumenthal, Tony Eldridge, Mace Neufeld

Scenarijus: Richard Wenk

Vaidina: Denzel Washington, Chloe Grace Moretz, Marton Csokas, Bill Pullman, Melissa Leo, Vladimir Kulich ir kt.