N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Galaktikos sergėtojai
Guardians of the Galaxy (2014)
Žanras: Veiksmo, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-08-01
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Kompanija „Marvel“, amerikiečiams tiekianti vieną mėgstamiausių laisvalaikio pramogų – komiksus – vis aktyviau žengia ir į kino verslą. Po itin sėkmingų komiksų ekranizacijų apie Geležinį žmogų, Torą, Kapitoną Ameriką ir Keršytojus, atėjo eilė dar vienai herojų komandai – „Galaktikos sergėtojams“.

Į amerikiečių lakūno Piterio Kvilo (aktorius Chris‘as Pratt‘as), skrajojančio Galaktikos platybėse, rankas, patenka paslaptinga relikvija. Netrukus paaiškėja, kad šį artefaktą medžioja ir nuožmus galaktikos piktadarys Ronanas. Nespėjęs nė apsidairyti, Piteris tampa vienu labiausiai medžiojamų žmonių visatoje. Supratęs, kad vienas nuo visos armijos medžiotojų nepabėgs, Piteris kreipiasi pagalbos į vieną keisčiausių visų laikų kompanijų: kalbantį meškėną, į medį panašų humanoidą, nuostabaus grožio negailestingą žudikę ir dar vieną kerštu gyvą veikėją.

Su jų pagalba Piteris turi užtikrinti, kad artefaktas nepaklius į blogas rankas, nes, kaip netrukus paaiškėja, nuo to priklauso visos Visatos likimas.

Režisierius: James Gunn

Vaidina: Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper