N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Nebylios dvasios
Quiet Ones (2014)
Žanras: Drama, siaubo
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-05-09
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Kino istorijoje jau yra daugybė filmų, kuriuose kovojama su apsėdimais, piktosiomis dvasiomis ir poltergeistais. Tačiau kas nutiktų, jei užuot kovojus su poltergeistu, pabandytum jį sukurti?

Aštuntasis praėjusio amžiaus dešimtmetis. Viename Amerikos koledže dirba garsus, talentingas, tačiau nevienareikšmiškai vertinamas fizikos profesorius Kuplendas (jį vaidina iš filmų „Šerlokas Holmsas: Šešėlių žaidimas", „Linkolnas" ir televizijos serialo „MAD MEN. Reklamos vilkai" pažįstamas Jared'as Harris'as). Profesorius iškelia idėją, kad visi piktųjų dvasių apsėdimai yra ne kas kita, o neigiamos žmogaus energijos pasireiškimas. Siekdamas tai įrodyti, jis surenka geriausius savo studentus ir su jais pasidalija savo svajone: sukurti poltergeistą.

Keli drąsiausi ir žingeidžiausi studentai sutinka prisijungti prie profesoriaus. Pirmiausiai surandama tinkama kandidatūra - jauna mergina. Apsiginklavę visais reikalingais prietaisais ir vaizdo kamera, studentai, vedini savo profesoriaus, imasi iki tol pasaulyje negirdėto dalyko: bandymų sukurti piktąją dvasią. Siekdami įrodyti savo teorijos teisingumą, grupelė atlieka keliolika bandymų. Jų pastangos duoda rezultatų: name ima dėtis iš pradžių keisti, o vėliau vis labiau gąsdinantys reiškiniai. Netrukus tiek studentai, tiek profesorius suvokia, kad užkliudė kur kas galingesnę jėgą nei manė iš pradžių. Ir vietoje neigiamos žmogaus energijos jiems teko susidurti su kai kuo žymiai baisesniu.

Režisierius: John Pogue

Prodiuseris: Tobin Armbrust, James Gay-Rees, Ben Holden, Simon Oakes, Steven Chester Prince

Scenarijus: John Pogue, Craig Rosenberg, Oren Moverman

Muzika: Lucas Vidal

Vaidina: Jared Harris, Sam Claflin, Olivia Cooke, Erin Richards, Laurie Calvert