N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Pompėja
Pompeii (2014)
Žanras: Drama, nuotykių, istorinis
Sukurta: JAV, Vokietija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-02-21
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Pompėjos istoriją žino visi. 79-aisiais mūsų eros metais miestas, įsikūręs netoliese dabartinio Neapolio, buvo palaidotas po 4-6 metrų storio lavos sluoksniu, išsiveržus Vezuvijaus ugnikalniui. Archeologų kastuvai į Pompėjos žemę įsmigo tik po maždaug pusantro tūkstančio metų - 1599-aisiais, o nuodugniau miestas imtas tirti XVIII-ojo amžiaus viduryje. Dabar Pompėją kasmet aplanko apie pustrečio milijono lankytojų.

Filmų „Absoliutus blogis", „Mirties lenktynės" ir „Trys muškietininkai" režisieriaus Paul'o W. S. Anderson'o juostoje pasakojama kario Mailo (iš „Sostų karų" pažįstamas aktorius Kit'as Harington'as) istorija. Paimtas vergijon ir paverstas gladiatoriumi vaikinas išsikovoja nenugalimojo reputaciją klestinčiame Pompėjos mieste. Su kovų šlove jį aplanko ir tikroji meilė: vaikinas įsimyli nuostabaus grožio turtingo pirklio dukrą Kasiją (akt. Emily Browning). Mergina irgi myli gladiatorių, tačiau tėvo valia jau yra pažadėta už žmoną korumpuotam Romos senatoriui.

Išsiveržus galingajam Vezuvijui ir Pompėjai griūnant tiesiog akyse, Mailo turi suspėti išgebėti savo meilę iš pragaro tiesiogine to žodžio prasme. Tačiau prieš tai jis privalo pabėgti iš gladiatorių kovų arenos. Prasideda tikros mirties lenktynės su laiku ir su nevaldoma, gaivališka stichija.

Režisierius: Paul W.S. Anderson

Prodiuseris: Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Don Carmody, Robert Kulzer, Martin Moszkowicz

Scenarijus: Janet Scott Batchler, Lee Batchler, Michael Robert Johnson, Julian Fellowes

Muzika: Clinton Shorter

Vaidina: Kit Harington, Kiefer Sutherland, Carrie-Anne Moss, Emily Browning, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jessica Lucas, Jared Harris ir kt.