N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Egzodas. Dievai ir karaliai
Exodus. Gods and Kings (2014)
Žanras: Veiksmo, drama, nuotykių
Sukurta: JAV, Didžioji Britanija, Ispanija
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-12-12
Trukmė: 2h 30 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Egzodas. Dievai ir karaliai“ – tai kvapą gniaužianti istorinė drama, apie legedinį Mozę – pranašą, išvadavusi izraelitus iš Egipto vergovės ir atvedusi juos per dykumą iki Kanaano sienos.

Įspūdingą epą į didžiuosius kino ekranus perkėlė režisierius Ridley Scottas. Legendinis epinių kino juostų kūrėjas garsiausiai apie savo talentą kino pasaulyje pareiškė sukūręs „Gladiatorių“. Šis jam pelnė ne tik 12 „Oskaro“ nominacijų (penkias iš jų laimėjo), bet ir didžiulį pasisekimą bei šlovę. Aukštai iškėlęs savo, kaip režisieriaus kartelę, jis jos nebenuleido. Po „Gladiatoriaus“ sekusios juostos „Avinėlių tylėjimas“,„Juodojo vanago žūtis“, „Dangaus karalystė“ , „Prometėjas“ ir kitos tapo tik dar stipresniu įrodymu, kad R. Scottas tikrai žino, ką daro.

Sužavėtas istorinių epų, šį kartą jis ėmėsi religinio mito – Mozės istorijos. Tradiciškai, R. Scotto aktorių komandoje garsiausi Holivudo vardai: Aaronas Paulas, Johnas Turturro, Sigourney Weaver, Benas Kingsley ir Christianas Bale’as, kuriam buvo patikėtas pagrindinis – Mozės vaidmuo.

Filme iš naujo pažvelgiama į istoriją, kai Mozė dykumoje pamatė liepsnojantį, tačiau nesudegantį krūmą. Netrukus šis prabilo Dievo balsu ir liepė Mozei keliauti į Egiptą ir paprašyti faraono, kad jis paleistų iš nelaisvės izraelitų tautą.

Faraonui nesutikus, egiptiečius ištiko dešimt nelaimių – vanduo virtęs krauju, varlių antplūdis, kūdikių mirtys... Galiausiai Mozė išsivedė izraelitus į daugybę metų trukusią, iššūkių ir sunkumų kupiną, tačiau vilties persunktą kelionę, kuri tapo viena įspūdingiauių istorijų žmonijos atmintyje.

Režisierius: Ridley Scott

Vaidina: Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul, John Turturro, Sigourney Weaver, Ben Kingsley