N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
SCAN'13: Naujasis Baltijos Kinas. I programa
SCAN'13: Naujasis Baltijos Kinas. I programa (2013)
Žanras: (none)
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2013-11-07
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

SCANORAMA 2013

KONKURSINĖ PROGRAMA: "NAUJASIS BALTIJOS KINAS". I PROGRAMA.

ETIUDAS

Režisierė: Austėja Urbaitė.

Du aktoriai repetuoja etiudą ir atkuria tikrą savo gyvenimo įvykį. Vėlus vakaras. Vyras po darbo keliauja namo. Žmona laukia jo grįžtančio. Akistata su mirtimi, kurios niekas nesitiki meilės ir juoko kupiną akimirką. Nes kiekvienas žingsnis yra pilnas gyvenimo. Nes kiekvieną akimirką mūsų laukia pabaiga.

NEEUKLIDINĖ GEOMETRIJA

Režisierės: Skirmanta Jakaitė, Solveiga Masteikaitė.

„Neeuklidinė geometrija“ pasakoja apie paslapties ir skaidraus liūdesio gaubiamas vietas, kuriose susikerta dvi lygiagrečios istorijos, o mėnulis ima ir sudūžta lyg apvalus veidrodėlis. Tai pasakojimas apie širdies logiką, kuri neturi nieko bendro su įprastine logika, kaip kad neeuklidinė geometrija paneigia ir pranoksta euklidinę.

PASAKYK, KAD NESKAUDĖS

Režisierė: Marija Kavtaradzė.

Patekti į Menų gimnazijos mergaičių bendrabutį – tikras iššūkis. Turi būti atsargus, turi būti tylus, tavęs niekas negali pastebėti. Bernams ten negalima. Benui ir Vegai šešiolika. Benas ir Vega yra įsimylėję. Benas ateina pas Vegą. Vega laukia Beno. Kas toliau? Žinote patys.

PIETŪS LIPOVKĖJE

Režisierius: Linas Mikuta.

Vilniuje, Liepkalnio gatvėje, stovi senas pastatas. Kiekvieną dieną nuo 13 iki 16 valandos čia būriuojasi įvairūs žmonės – nuo vaikų iki garbaus amžiaus senolių. Dauguma jų neturi nei visuomeninio statuso, nei pragyvenimo šaltinio, o neretai ir stogo virš galvos. Dokumentinis filmas „Pietūs Lipovkėje“ fiksuoja pusvalandį iki valgyklos atidarymo. Tai laikas, kai žmonės gali išsipasakoti, pasidalinti vienas su kitu savo išgyvenimais, savo viltimis ir nusivylimais. Išsiverkti. Išsikeikti. Galiausiai pavalgyti.

ŠUNS DIENOS

Režisierė: Ieva Veiverytė.

Daliai penkiasdešimt. Dideliame, tačiau kukliai įrengtame name ji gyvena kartu su valdinga motina. Kai senyva mama paguldoma į ligoninę tyrimams, Dalia namuose lieka viena. Spontaniškas moters sumanymas paleisti jų kiemsargį šunį palakstyti baigiasi nelaime – gyvūną partrenkia automobilis. Dalia turi pati viena palaidoti šunį. Nesavarankiškai moteriai ši užduotis tampa tikru iššūkiu.

TAPATUMAI

Režisierė: Aistė Žegulytė.

Jauna moteris stovi prieš veidrodį ir vieną po kito matuojasi perukus. Ji raudonplaukė, brunetė, šviesiaplaukė garbanė... Tai filmas apie žmogų, jo tapatumą ir grožio paieškas.