N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Išlikimo eksperimentas
The Philosophers (2013)
Žanras: Trileris, fantastinis, mistinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2013-10-11
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Artėjant pasaulio pabaigai – seksas, apgaulė ir išdavystės tampa norma.

Įsivaizduokite, kad artėja branduolinė katastrofa. Išsigelbėti nuo žūties tikisi 21 žmogus, bet požeminiame bunkeryje yra tik 10 vietų. Dešimt laimingųjų gali išlikti ir pratęsti žmonijos giminę, vienuolika – pasmerkti mirčiai…

Tarptautinės mokyklos filosofijos mokytojas Cimitas savo mokiniams vietoj egzamino pasiūlo eksperimentą. Remdamiesi vien tik šalta logiką, jaunuoliai turi nuspręsti, kurie jų verti išgyventi. Kam jie pasiryš? Ką nuspręs? Kaip išrinks tuos, kuriems durys atsivers? Kas liks anapus? Ir esminis klausimas: kaip lengvabūdiškai žmogus gali nulemti kitų likimus?

Mokytojas Cimitas žingsnis po žingsnio vis griežtina eksperimento taisykles ir sugalvoja vis didesnių iššūkių. Kuo stipriau jaunuoliai gilinasi į moralės, gėrio ir blogio klausimus, tuo labiau auga jų pasitikėjimas savimi ir įsitikinimas, kad esi pranašesnis.

Vienintelis, kuris komandoje elgiasi neracionaliai – pats mokytojas Cimitas. Jo žvėriškas išgyvenimo instinktas provokuoja absolventus ir kelia vis didesnę įtampą. Teoriniai moksleivių pasamprotavimai filme paverčiami vaizdais – žiūrovui prieš akis iškyla šiurpi tikrovė, kurioje įmanoma viskas: ir jaunuolio mirtis, ir net kanibalizmas…

Originalus psichologinis trileris įtaigiai vaizduoja, kaip skirtingai žmonės elgiasi, artinantis nepakeliamai grėsmei. Filmas žavi nuostabiais Indonezijos vaizdais, puikiu operatoriaus darbu ir scenarijaus išskirtinumu.

Juostoje išvysime britų aktorių Jamesą D’Arcy, mums pažįstamą iš „Debesų žemėlapio, taip pat aktorę ir modelį Bonnie Wright, išgarsėjusią kaip Džinė Vizlė Hario Poterio filmuose.

Kaip reta provokuojantis, šokiruojantis ir priverčiantis susimąstyti filmas.

„Išlikimo eksperimentas“ kinuose nuo spalio 11 d.

Režisierius: John Huddles

Aktoriai: James D‘Arcy („Debesų žemėlapis“, „Hičkokas“, „W.E.“, „Egzorcistas: Pradžia“); Bonnie Wright („Hario Poterio“ frančizė); Maia Mitchell; Fredie Stroma („Hario Poterio“ frančizė), Erian Moriarty („Patrulių zona“) ir kt.