N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Narkotikų ir žalos mažinimo filmų festivalis 2013 (I diena)
Narkotikų ir žalos mažinimo filmų festivalis 2013 (I diena) (2013)
Žanras: (none)
Platintojas: Tarptautinis žalos mažinimo tinklas
Kino teatruose nuo: 2013-06-06
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.



FESTIVALIO PROGRAMA BIRŽELIO 6-TAI DIENAI:

Dezinfekavimas chlorkalkėmis (Bleach Works)

Žanras: Animacija

Sukurta: Jungtinė Karalystė

Trukmė: 3 min 15 s

„Bleach Works“ atskleidžia, jog saugus bei efektyvus tokių daiktų, kaip antai, tatuiruočių darymo įranga, skustuvai ar adatos, kurie gali kontaktuoti su užkrėstais žmogaus kūno skysčiais, valymas yra pagrindinė priemonė norint užkirsti krauju plinčiančių virusų kelią kalėjimuose.

Trumpametražiame animaciniame filmuke kaliniams rodoma, kaip naudoti chlorkalkių tabletes ir apsisaugoti nuo krauju plintančių virusų ir kitų infekcijų naudojant bendras kasdienio naudojimo priemones.

Sukūrė: Lifeline, Exchange Supplies for Prison Health, NTA

Perdozavimas: prevencija ir atkirtis (Overdose: Prevention and Response)

Sukurta: Belgija

Trukmė: 9 min 30 s

Filmuko idėja labai paprasta – jo pradžioje įvairių amžiaus grupių narkotikų vartotojai sėdi bare. Tuomet žiūrovui rodomi įvairūs šių žmonių gyvenimo epizodai, kuriuose nuolat iškyla perdozavimo grėsmė.

Šiuo būdu filmuko kūrėjai siekia parodyti įvairias situacijas, kur slypi perdozavimo pavojus ir kaip į jas galėtų įsikišti ir padėti žmogus iš šalies.

„Perdozavimas: prevencija ir atkirtis“ yra skirtas paremti ir skelbti edukacinius Žalos mažinimo tinklo veiksmus, nukreiptus į opioidų vartotojus.

Namas, kuriame gyvenu (The House I Live In)

Žanras: Dokumentinis filmas

Sukurta: JAV

Trukmė: 1h 48 min

Tai yra dokumentinis filmas apie daugiau nei 40 metų trukusį JAV karą su narkotikais. Per šį laiką buvo atlikti 45 milijonai areštų, Amerikos kalinių skaičius tapo dižiausias pasaulyje bei buvo padaryta neišmatuojama žala neturtingiems visuomenės sluoksniams.

Ir vis dėlto, nepaisant visų šalies pastangų, JAV vis dar galima įsigyti pigesnių ir grynesnių narkotikų lengviau nei bet kada anksčiau.

Filmuotas daugiau nei 20 JAV valstijų, „Namas, kuriame gyvenu“ įamžina nepaprastai skausmingas istorijas, apimančias pačius įvairiausius šalies karo su narkotikais aspektus: nuo narkotikų prekeivio iki gedinčios motinos, nuo narkotikų kontrolės pareigūnų iki senatorių, nuo kalinio iki federalinio teisėjo.

Visos šios istorijos kartu kelia klausimus: „Kas sukėlė šį karą?“, „Kas jį puoselėja?“, „Ko galima imtis jam sustabdyti?“.

Režisierius: Eugene Jarecki

Prodiuseris: Brad Pitt

Aktoriai: Nannie Jeter, David Simon