N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Žemė - nauja pradžia
After Earth (2013)
Žanras: Trileris, nuotykių, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-06-07
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Tėtis Willas Smithas ("Hankokas", "Vyrai juodais drabužiais", "Ieškantys laimės") ir sūnus Jadenas Smithas ("Karate vaikis", "Ieškantys laimės") kaunasi vienas už kitą, treniruojasi pažaboti baimę, mokosi pasitikėti vienas kitu ir demonstruoja drąsą neatpažįstamai pasikeitusioje Žemėje.

Prieš 1000 metų visiems Žemės piliečiams teko sprukti į naują gyvenimą kolonizuotoje planetoje Nova. Aukštyn kojom apvirtęs evoliucijos vystymasis, viską griaunantys apokaliptiniai procesai ir staigūs klimato posūkiai privertė pasišalinti visus žmones.

Legendinis generolas Ciferis Reidžas daug metų praleido tarnyboje, vykdė specialias kolonizacijos misijas ir užtikrino taiką kosmoso galaktikoje. Jis grįžo į šeimą, kad perduotų sukauptą patirtį 13-mečiam sūnui Kitajui, kuris užaugo be tėčio ir išsiugdė bebaimio mentalitetą, tačiau neturėjo galimybių patikrinti įgytas žinias tikruose mūšiuose.

Ciferis nutaria rizikuoti ir pasiima Kitajų į ekspediciją Žemėje. Juos skraidinantis kosminis laivas patenka į asteroidų audrą ir sudūžta į šipulius. Žūsta visi misijos dalyviai, išskyrus Ciferį ir Kitajų. Tėtis ir sūnus atsiduria nedraugiškoje Žemėje pačiomis nepalankiausiomis aplinkybėmis. Planetoje išsivysčiusi flora ir fauna jau daro kenksmingą poveikį žmogui. Čia besąlygiškai viešpatauja laisvę pamėgę ir nevaldomi gyvūnai, kurie įprato gyventi be žmogaus priežiūros.

Kosminio laivo skeveldrose įstrigęs ir rimtai sužeistas Ciferis stengiasi įkvėpti realių kovų patirties neturintį, bet drąsos nestokojantį paauglį sūnų svarbiems žygdarbiams. Kitajus vienas pats leisis į neįtikėtinai pavojingą kelionę ir ieškos pamesto gelbėjimosi švyturio, kad perduotų pavojaus signalą į planetą Nova.

Pirmiausiai Ciferiui ir Kitajui bandys atsilaikyti prieš laisvę pamėgusių ir įgudusių egzistuoti be žmonių įtakos gyvūnų terorą, o tik po to teks iš paskutiniųjų jėgų kautis dėl savo gyvybių.

Tėtis ir sūnus beveik nepažįsta vienas kito, niekuomet neturėjo laiko pabendravimui, bet jiems būtina kuo greičiau išsiugdyti abibusį pasitikėjimą ir suderinti bendrą veiksmų strategiją. Kitaip jie neturės galimybių grįžti į namus planetoje Nova.

Sunkiose treniruotėse kantriai liejęs prakaitą Kitajus ambicingai siekė užaugti drąsiu kariu ir tikru idealu paslapčia laikė savo legendinį tėtį. Dabar gi jis gauna neeilinį šansą įrodyti valios stiprybę, fizinę jėgą ir mąstymo gudrybes, gebėjimą pasiaukoti, nebijoti nenuspėjamo priešo ir apsiginti nuo agresyvių užpuolikų.



Režisierius: M. Night Shyamalan

Scenarijus: Stephen Gaghan

Vaidina: Will Smith, Jaden Smith, Isabelle Fuhrman, Sophie Okenedo ir kt.