N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Teresės nuodėmė
Therese Desqueyroux (2012)
Žanras: Drama
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-04-05
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



"Anos Kareninos" ir "Ponios Bovary" gerbėjų auditorijai skirtoje, stilingoje kostiuminėje dramoje, turtingoje katalikų šeimoje užaugusi Teresė (aktorė Audrey Tautou) išteka už kilmingo žemvaldžio kaimyno Bernardo (aktorius Gilles Lellouche'as). Tai santuoka be meilės ir aistros. Vien tik iš išskaičiavimo ir naudos. Arogantiškas turtuolis vyras labiau domisi savo šunimis, medžioklės reikalais ir paveldėtų pušų miškais, neskirdamas laiko jaunos žmonos norų, pageidavimų ir užgaidų išpildymui.

Teresei nėra kuo kvėpuoti nelaimingoje santuokoje. Ji tiesiog dūsta prabangioje aplinkoje, nesulaukdama trokštamo dėmesio ir elementarios pagarbos. Jauna ir ambicinga moteris jaučiasi tiesiog ne savo vietoje. Ji svajoja ištrūkti iš desperatiškai nuobodžios provincijos Pietų Prancūzijoje į bohemiškai džiazuojantį Paryžių.

Šio filmo režisierius pats Claude'as Milleris, savo karjerą padėjęs dirbamas legendinių Prancūzijos režisierių Roberto Bressono, Jeano-Luco Godardo ir Francois Truffaut asistentu. Režisuodamas šią klasikinio romano ekranizaciją jis jau sunkiai sirgo ir žinojo, kad šis filmas bus paskutinis jo darbas.

Režisierius: Claude Miller

Scenarijus: Francois Mauriac, Claude Miller, Natalie Carter

Vaidina: Audrey Tautou, Gilles Lellouche, Anais Demoustier