N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Debesų žemėlapis
Cloud Atlas (2012)
Žanras: Drama, fantastinis, mistinis
Sukurta: Vokietija, JAV, Honkongas, Singapuras
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2012-11-23
Trukmė: 2h 44 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



„Debesų žemėlapis" - laikui ir erdvei nepavaldus kino epas įspūdingų reginių ir mistikos gerbėjams. Tiems, kurie įsitikinę, jog niekas nevyksta be priežasties, ir kad absoliučiai viskas šiame (ir kitame) pasaulyje yra susiję nematomais, nesuprantamais, tačiau nenutraukiamais saitais. Tai vienas sudėtingiausių pasakojimų kinematografo istorijoje, žiūrovus užburiantis savo dinamika, neįtikėtinu grožiu bei žvaigždėta persikūnijančių aktorių komanda: Tomas Hanksas, Halle Berry, Hugh Grantas, Jimas Sturgessas, Susan Sarandon ir kiti.

Netradiciniu mąstymu ir drąsiomis, netgi revoliucinėmis ekrane realizuotomis idėjomis pagarsėję trilogijos „Matrica" (Endis ir Lana Wachowskiai) bei „Bėk, Lola, bėk" (Tomas Tykweris) režisieriai į vieną kamuolį supina lyg ir visiškai nesusijusias istorijas, o pabaigoje „nurauna stogą" atskleisdami netikėtas jų tarpusavio sąsajas.

XIX a. rašytas jūrininko dienoraštis, kompozitoriaus laiškai draugui, žmogžudystė atominėje elektrinėje, leidėjo nuotykiai senelių namuose, maištingas klonas ateities Korėjoje ir post-apokaliptinė gentis Havajų salose - visus šiuos pasakojimus režisieriai puikiai suvaldo ir supina į užburianti kino epą, kurio premjera Lietuvos kino teatruose jau šių metų lapkričio 23 dieną.



Režisierius: Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski

Prodiuseris: Stefan Arndt, Grant Hill, Tom Tykwer, Andy Wachowski, Lana Wachowski

Scenarijus: David Mitchell, Lana Wachowski, Tom Tykwer, Andy Wachowski

Muzika: Reinhold Heil, Johnny Klimek

Vaidina: Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Susan Sarandon, Ben Whishaw, Hugo Weaving, Zhu Zhu, Hugh Grant