N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Kelyje
On The Road (2012)
Žanras: Drama, nuotykių
Sukurta: JAV, Prancūzija, Didžioji Britanija, Brazilija
Platintojas: Prioro Įrašų Grupė, UAB
Kino teatruose nuo: 2012-10-05
Trukmė: 2h 17 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

“Kelyje” – tai Jack Kerouac knygos ekranizacija. Knyga pripažinta viena iš 100 svarbiausių 20-ojo amžiaus anglų literatūros šedevrų. „Kelyje“ nagrinėja visos pokario kartos problemas ieškant savirealizacijos ir prasmės.

Bitninkų karta susiformavo Šaltojo karto metu, kuomet stiprūs doktrinų konfliktai (tarp kapitalizmo ir komunizmo) lėmė sumaištį žmogaus viduje, siekiant atsakyti į klausimą „Kaip gyventi?“. Atsakymų ieškota iki paryčių linksminantis džiazo baruose, kūną šildant stipriaisiais gėrimais bei diskutuojant iki išsekimo, o galiausiai, šokus į rytinį autobusą, spontaniškai iškeliaujant aplink žemyną.

Režisierius Walter Salles (“Motociklininko dienoraštis”) ryžosi vienai iš sudėtingiausių užduočių. Ekranizuoti jau tuziną kartų mėgintą, bet taip ir nerealizuotą kūrinį.

Kerouac‘o herojai Dean Moriarty (Garrett Hedlund) ir Sal Paradise (Sam Riley) yra tipiniai bitninkų kartos atstovai. Po tėvo mirties Sam Riley (“Kontrolė”, “13”) herojus ima karštligiškai ieškoti atsakymų į klausimus „kaip gyventi“, vienas iš būdų – rašyti, tačiau kūrybinei mūzai vis nesirodant, jis vis daugiau laiko praleidžia su savo draugais baruose, klausydamas džiazo. Neilgai trukus, jis susipažįsta su Garrett Hedlund (“Tron: Legacy”, “Troy”) herojumi Dean, bohemos vaiku. Kartu jie trokšta visko, ima ką gali ir naudojasi kieviena proga. Jų paieškų rezultatas - nutrūktgalviška kelionė aplink JAV, nesibaigiantis vakarėlis tarp cigarečių dūmų, alkoholio, narkotikų ir gyvenimo prasmės bei beprasmybės išgyvenimas. Bohemiškumu persunkta kelionė papildoma moteriškuoju desantu - Kristen Stewart („Twillight“, Snowhite and Huntsman“), Kirsten Dunst („Melancholia“, „SpiderMan“), Amy Adams („Enchanted“, „Catch me if you can“), Elisabeth Moss („Mad Men“) ir Alice Brag („I am Legend“, „City of Gods“).

Filmas turėtų sužavėti labai platų spektrą žiūrovų – nuo „Brėkštančios aušros“ gerbėjų iki vyresniosios kartos, kurie šią knygą laikė paauglystės biblija ir trokšta pamatyti vieno iš labiausiai įkvepiančių romanų ekranizaciją.



Režisierius: Walter Salles

Scenarijus: Jose Rivera (pagal Jack Kerouac knygą)

Muzika:

Vaidina: Kristen Stewart , Amy Adams, Sam Riley, Viggo Mortensen, Garett Hedlund, Tom Sturridge, Kirsten Dunst ir kt.