N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Mėnesienos karalystė
Moonrise Kingdom (2012)
Žanras: Komedija, drama, romantinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Incognito Films
Kino teatruose nuo: 2012-08-10
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

„Mėnesienos karalystė“ – naujausias dviems „Oskarams“ nominuoto režisieriaus Weso Andersono („Tenenbaumų šeima“, „Kelyje su Daržylingu“) darbas, tapęs išdidžiu 65-ojo Kanų kino festivalio atidarymo filmu, šmaikščiai pažvelgė į pirmąją meilę ir santykius šeimoje į pagalbą pasitelkęs talentingiausių aktorių žvaigždyną ir septintojo dešimtmečio žavesį.

Intelektuali, melancholiška, absurdiško humoro komedija – tikras gardėsis akims. Kino dailininkai, montažo režisieriai ir kompozitoriai viską apgalvojo iki menkiausių smulkmenų. Septintojo dešimtmečio apranga, šukuosenos, kambarių dizainas ir visi jame esantys daiktai, netgi spalvos – viskas atrinkta ir pateikta taip įtaigiai bei kruopščiai, jog galima pamanyti, kad filmo kūrėjai rado laiko mašiną.

Svarbų akcentą uždeda ir kompozitoriaus Alexandri'o Desplat muzika ir garso takeliui parinktos senų laikų dainos, atkuriančios 1965-ųjų autentiką bei ekscentriškus personažus juostoje įkūnijantis ryškiausias Holivudo žvaigždynas – Bruce Willis, Edwardas Nortonas, Tilda Swinton. Billy Murray, Harvey Keitelis, Frances McDorman.

Vaizdingame filme – šmaikštūs dialogai ir protingi pokalbiai apie šeimą, atsakomybę, meilę, vedybas ir gamtos katastrofas, o dauguma meistriškos choreografijos epizodų nufilmuota vienu ir ilgu kameros įjungimu, kai aktorių ansamblis veiksmus surepetavo žingsnių ir sekundžių tikslumu.

Juostos siužetas nukelia į 1965-ųjų vasarą. Atokioje saloje prie Naujosios Anglijos pakrantės įsikūrusioje skautų stovykloje susipažinę dvylikamečiai pamilsta vienas kitą taip stipriai ir nuoširdžiai, kad nusprendžia dviese pabėgti į laukinę gamtą. Deja, judviejų planas patinka ne visiems – suaugusieji pradeda įsimylėjėlių medžioklę.

Ramus salos gyvenimas apvirsta aukštyn kojomis. Mergaitės mama (akt. Frances McDormand) kelia isteriją, tėtis (akt. Bill Murray) kažką slepia, o skautų vadovas (akt. Edward Norton) pradeda savarankišką tyrimą. Į bėglių paiešką leidžiasi ir principingas salos šerifas (akt. Bruce Willis) dėl paslaptingo jaunuolio dingimo įtariantis visus iš eilės...



Režisierius: Wes Anderson

Scenarijus: Wes Anderson ir Roman Coppola

Muzika: Alexandre Desplat

Vaidina: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton, Harvey Keite ir kt.