Ko laukti, kai laukies
What To Expect When You're Expecting (2012)
Žanras: Komedija, drama, romantinis
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2012-05-18
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: zzz_N/A



Į 40 užsienio kalbų išversto tarptautinio bestselerio "Ko laukti, kai laukiesi?" įkvėpta to paties pavadinimo saldžiarūkštė romantinė komedija apie artėjančios motinystės ir tėvystės iššūkius, kuriozus, vargus, baimes ir džiaugsmus su Cameron Diaz, Jennifer Lopez ir kitomis ne mažiau garsiomis būsimomis mamytėmis ir tėveliais iš Holivudo aukštumų.

Penkios poros ir skirtingi jų likimai, belaukiant šeimos pagausėjimo, sprendžiant nėštumo rebusus ir beieškant šmaikščių humoristinių momentų netikėčiausiose situacijose.

Per televiziją transliuojamos fitneso treniruočių laidos vedėja ir dainininkės karjeros siekanti Džiulė (aktorė Cameron Diaz, "Pametę galvas Las Vegase", "Atostogos") sušvyti ryškiausiomis žvaigždėmis, kai pastoja nuo žiūrimiausiame TV šokių projekte sutikto mylimojo šokėjo Evano (aktorius Matthew Morrisonas, TV serialas "Choras"). Jie gyvena apsupti nuolatinės šlovės ir žinomumo, bet menkai įsivaizduoja, kaip prabangią ir įnoringą kasdienybę pakeis nėštumo sukeliami ir nenuspėjami siurprizai.

Apie šeimos pagausėjimą beprotiškai svajojusiai ir pirmojo vaikelio besilaukiančiai rašytojai ir advokatei Vendei (aktorė Elizabeth Banks, "40-ties metų ir vis dar skaistus", "Bado žaidynės") tenka atlaikyti ne tik nuotaikų kaitą dėl nėštumo laikotarpiu besikeičiančio kūno, bet karingai nusiteikusios, pernelyg rūpestingos ir patyrusios gimdymų ekspertės mamytės įkyrius patarimus. "Nėštumas užkniso juodai", - sielvartauja jauna moteris. Bet dar galingesnį psichologinį spaudimą patiria Vendės sutuoktinis Garis (aktorius Benas Falcone, "Sunokusios pamergės"), kuris pergyvena, kad tik nepralaimėtų konkurencinėje dvikovoje varžytis pasiryžusiam savo tėčiui. Antrą jaunystę išgyvenantis, donžuaniškai nusiteikęs ir hormonais besitaškantis būsimasis senelis Ramsis (aktorius Dennisas Quaidas, "Amerikietiška svajonė", "Diena po rytojaus") lyg tyčia pasigiria, kad jo n-toji jauna ir graži žmonelė Skailer (aktorė Brooklyn Decker, "Suvaidink mano žmoną", "Laivų mūšis") laukiasi dvynukų.

Po daugelio bandymų, pastoti neįstengusi, pripažinta fotografė Holė (aktorė Jennifer Lopez, "Atsarginis planas", "Tai nutiko Manhetene") nebenori kankintis dėl devynerių mėnesių košmaro ir jaučiasi pasiryžusi nukeliauti į bet kurią pasaulio šalį, kad įsivaikintų vaikelį be papildomo laukimo rūpesčių. Tačiau jos vyras Aleksas (aktorius Rodrigo Santoro, TV serialas "Dingę", "Myliu Tave, Filipai Morisai!") neatrodo toks užtikrintas ir suabejoja, ar jau yra pasiruošęs tapti tėčiu ir tinkamai užauginti sūnų. Siekdamas suvaldyti panikos priepuolius ir nežinomų vargų genamą baimę, muzikos prodiuseris vis dažniau lankosi patyrusių keturių bičiulių susitikimuose ir pasivaikščiojimuose. Jaunam vyrukui rūpi pasiklausyti grynos ir nepagražintos tiesos, kaip viskas nutinka iš tikrųjų ir ko labiausiai reikia bijoti. Daugiausiai naudingų patarimų ir įspėjančių taisyklių Aleksas išgirsta iš trejų vaikų tėčio Viko (aktorius Chrisas Rockas, "Piko valanda", "Nebrendylos").

Gerokai įdomesnes, skanesnes ir karštesnes užduotis tenka išspręsti gardžiais patiekalais alkanus klientus viliojantiems virtuvės šefams Rouzei (aktorė Anna Kendrick, "Jaunatis", "Užtemimas", "Brėkštanti aušra") ir Markui (aktorius Chace'as Crafordas, TV serialas "Liežuvautoja"). Nuo senų laikų jie geismingai žiūrėjo vienas į kitą ir jautė slaptą simpatiją, tačiau ta pati profesija ir lyg tyčia vienas šalia kito įrengti maitinimo įstaigų kioskai vertė vien tik audringai konkuruoti. Ir štai išdygsta netikėtumas, kai jie išsiaiškina, kad ilgai netrukus taps tėvais, nors niekuomet nespėjo nueiti į pirmąjį romantišką pasimatymą.

Nenuspėjamų, graudžių, linksmų, dramatiškų ir intriguojančiai susijusių istorijų kaleidoskopas, kuriame spalvingai įsisuka mamytes vaidinančių geidžiamiausių žavingų gražuolių rinktinė ir joms asistuojančių populiariųjų Holivudo vyrų būrelis.



Režisierius: Kirk Jones

Scenarijus: Shauna Cross

Muzika: Mark Mothersbaugh

Vaidina: Cameron Diaz, Elizabeth Banks, Brooklyn Decker, Jennifer Lopez, Dennis Quaid, Anna Kendrick, Rodrigo Santoro, Chace Crawford ir kt.