N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP12: Trumpas konkursas. Trys
KP12: Trumpas konkursas. Trys (2012)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Kroatija, Lietuva, Lenkija, Rumunija, Ukraina
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 1h 39 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

KINO PAVASARIS 2012

PROGRAMA: KINAS TRUMPAI




BEPRASMIS BĖGIMAS

(Cross-Country / Cross-Country)

Ukraina

Režisierius: Maryna Vroda

Scenarijaus autorius: Maryna Vroda

Pagrindiniai aktoriai: Egor Agarkov, Valeria Bogdanova, Olexander Koval, Maria Sodol

Operatorius: Volodumur Ivanov

Montažas: Roman Bondarchuk, Thomas Marchand

Prodiuseris: Ivan Orlenko

Tai istorija apie nuolatinį bėgimą. Vaikiną priverčia bėgti kitų poelgiai. Vėliau jis greitai bėga savo noru. Galiausiai jis stebi kito berniuko bėgimą.

Apie režisierių

Maryna Vroda (gim. 1982 m. Kijeve, Ukrainoje) - Kijevo teatro, kino ir televizijos universiteto absolventė. Baigusi studijas, praktiką atliko pas Michailą Ilenką ir Valerijų Spivaką, po to dirbo su Sergejumi Loznica. 2011 m. Kanų festivalyje ji laimėjo „Auksinę palmės šakelę“ už debiutinį trumpo metražo filmą „Beprasmis bėgimas“.

Rinktinė filmografija:

„Beprasmis bėgimas“ (2011, tr. metr., „Kino pavasaris“).



LAISVAS PLOTAS

(House Party / House Party)

Rumunija

Režisierius : Adrian Sitaru

Scenarijaus autorius: Adrian Sitaru

Pagrindiniai aktoriai: Tania Filip, Clara Voda, Natasa Raab, Elena Ivanca, Emilian Marnea

Operatorius: Adrian Silisteanu

Montažas: Andrei Gorgan

Prodiuseris: Monica Lazurean-Gorgan

Dano mama išvykusi, tad jis savo namuose suorganizavo draugų vakarėlį. Grįžusiai iš viešnagės Bukarešte motinai kaimynės pradėjo skųsti septyniolikmetį vaikiną ir vardyti per vakarėlį nutikusias bėdas. O pagrindinis įvykių kaltininkas Danas papasakoja visiškai priešingą versiją, kuri motinai atskleis tikruosius kaimynų veidus.

Apie režisierių

Adrianas Sitaru (gim. 1971 m. Timisoaroje, Rumunijoje) gavo režisieriaus diplomą Nacionaliniame teatro ir kino universitete „IL Caragiale“ (Bukareštas). 2001 m. dirbo režisieriaus Costa-Gavraso asistentu statant dramą „Amen“. 2007 m. jo trumpo metražo filmas "Bangos" buvo apdovanotas 27 prizais, tarp jų ir Lokarno kino festivalio „Auksiniu leopardu“. Tais pačiais metais jo debiutinis pilno metro vaidybinis filmas „Susižavėjusi“ buvo rodomas Venecijoje, Toronte, Londone ir apdovanotas šešiais prizais. Antrasis filmas „Geri ketinimai“ 2011 m. Lokarno kino festivalyje buvo apdovanotas „Sidabriniu leopardu“ už geriausią režisūrą ir pagrindinio aktoriaus vaidybą.

Rinktinė filmografija:

„Susižavėjusi“ (2007), „Geri ketinimai“ (2011, „Kino pavasaris“), „Plotas“ (2012, tr. metr., „Kino pavasaris“).



NELAIMĖLIAI IŠ ŠALDYTUVO

(Opowesci z chlodni / Frozen Stories)

Lenkija

Režisierius: Grzegorz Jaroszuk

Scenarijaus autorius: Grzegorz Jaroszuk

Pagrindiniai aktoriai: Justyna Wasilewska, Piotr Zurawski, Andrzej Walden, Piotr Trojan

Operatorius: Marcin Władyniak

Montažas: Barbara Fronc

Kompozitorius: Michał Marecki

Prodiuseris: Weronika Czolnowska

Prekybos centro vadovas dviem nepažangiausiems darbuotojams liepia per dvi dienas sugalvoti gyvenimo tikslą. Mergina ir vaikinas išsiskiria iš kolektyvo nevikrumu ir drovumu. Jiems nuolat kas nors nesiseka ir dreba rankos. Jie nemoka šypsotis ir vaikšto nusiminę. Galbūt todėl šie jaunuoliai nusprendžia dalyvauti populiariausioje TV laidoje „Nelaimingiausias savaitės žmogus“.

Apie režisierių

Grzegorzas Jaroszukas (gim. 1983 m. Lenkijoje) studijavo režisūrą Lodzės kino mokykloje. Studijuodamas sukūrė šešis trumpo metražo filmus. „Istorijos iš šaldytuvo“ buvo parodytas 2011 m. Tarptautiniame Lokarno ir 2012 m. Sandanso kino festivalių konkursinėse programose.

Rinktinė filmografija:

„Biblioteka“ (2007, tr. metr.), „Pradingusio automobilio istorija“ (2008, tr. metr.), „Nelaimėliai iš šaldytuvo“ (2011, tr. metr., „Kino pavasaris“).



RYBA

(Ryba / Reeba)

Lietuva

Režisierius: Vytautas Dambrauskas

Scenarijaus autorius: Vytautas Dambrauskas

Pagrindiniai aktoriai: Ramūnas Cicėnas, Linas Ryškus, Dalius Skamarakas, Severija Janušauskaitė, Laurynas Žakevičius

Operatorius: Feliksas Abrukauskas

Montažas: Vytautas Dambrauskas

Kompozitorius: Paulius Kilbauskas, Vygintas Kisevičius

Prodiuseris: Simona Aškelavičienė, Marius Drakštas

Nusikalstamos grupuotės vežama narkotikų siunta buvo pagrobta kitų banditų. Grupuotės bosas kaip tik tą vakarą dalyvauja kassavaitiniame domino žaidime su kitų dviejų grupuočių vadais. Jiems trims susėdus prie stalo, prasideda įtemptas psichologinis žaidimas – kuris iš trijų galėjo prisidėti prie pagrobimo?

Apie režisierių

Vytautas Dambrauskas (gim. 1983 m. Vilniuje) 2005 m. baigė režisūros bakalauro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Šiuo metu tęsia režisūros magistro studijas. Pastaruosius 6 metus dirba režisieriumi reklamos gamybos studijoje „Idee Fixe“.

Rinktinė filmografija:

„Dviguba Istorija“ (2004); „Painiava“ (2005), „Ryba“ (2012, tr. metr., „Kino pavasaris“).



SPECIALISTĖ

(Specialistė / An Expert)

Lietuva

Režisierius: Giedrė Beinoriūtė

Scenarijaus autorius: Giedrė Beinoriūtė

Operatorius: Audrius Kemežys

Montažas: Paul Morris, Giedrė Beinoriūtė, Danielius Kokanauskis

Prodiuseris: Jurga Gluskinienė



„Dirbti reikia kiekvieną dieną, kiekvieną dieną, kiekvieną dieną“, - šaukia Eglei skruzdėlė iš garso kolonėlių. Eglė studijuoja garso režisūrą ir įrašinėja garsus S. Kozlovo pasakos radiofonizacijai. Eglė nori būti gera specialistė. Ir neabejotinai bus.

Šis filmas yra tarptautinio dokumentinio projekto 15 YOUNG BY YOUNG dalis.

Apie režisierių

Giedrė Beinoriūtė (gim. 1976 m. Vilniuje) LMTA Teatro ir kino fakultete įgijo TV režisūros specialybės 1999 m. – bakalauro, o 2001 m. – magistro laipsnį (vadovai V. Čibiras, H. Šablevičius). Nuo 1997 m. kaip režisierė ir scenarijaus autorė sukūrė 8 vaidybinius ir dokumentinius trumpametražius filmus. Nuo 2004 m. Lietuvos kinematografininkų sąjungos narė. 2006 m. kartu su kolegomis Antanu Gluskinu ir Jurga Gluskiniene įsteigė studiją „Monoklis“. Nuo 2007 m. G. Beinoriūtė dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje būsimiems TV režisieriams, „Skalvijos“ kino akademijoje, dalyvauja edukaciniuose projektuose, veda kūrybines dirbtuves.

Rinktinė filmografija:

„Mano vienišos draugės“ (1997, tr. metr.), „Mama, tėtė, brolis, sesė“ (1999, tr. metr.), „Troleibusų miestas“ (2002, tr. metr., dok.), „Egzistencija“ (2003, tr. metr.), „Vulkanovka. Po Didžiojo kino“ (2005, dok., „Kino pavasaris“), „Gyveno senelis ir bobutė“ (2007, tr. metr., dok.), „Balkonas“ (2008, „Kino pavasaris“), „Specialistė“ (2012, dok., „Kino pavasaris“), „7 pokalbiai rimtomis temomis“ (kuriamas).



ŠOKOLADINIS TORTAS

(Torta s cokoladom / Chocolate Cake)

Kroatija

Režisierius: Dorotea Vučić

Scenarijaus autorius: Dorotea Vučić

Pagrindiniai aktoriai: Mirjana Karanović, Zrinka Cvitešić, Filip Križan, Zvonimir Zoričić, Marija Tadić, Nikolina Majdak

Operatorius: Vedran Rapo

Montažas: Kristijan Kaurić

Kompozitorius: Arsen Dedić, Dubravko Robić

Prodiuseris: Barbara Jukopila

Po mylimo vyro mirties namų šeimininkė Višnja nebeturi kam ruošti maisto ir kepti firminių šokoladinių tortų. Jos suaugę vaikai paliko namus ir išsibarstė po visą pasaulį. Višnja neranda priežasties toliau gyventi ir trokšta iškeliauti pas vyrą. Moteris pro langą pamato nevykėlį vagišių Stalonę ir už padorų atlygį paprašo paslaugos. Vaikinas sutinka, bet jų planas apsiverčia aukštyn kojomis.

Apie režisierių

Dorotea Vučič (gim. 1973 m. Zagrebe, Kroatijoje) studijavo meno istoriją ir filosofiją, dirbo scenariste, prodiusere ir režisiere kine, televizijoje bei teatre. Vėliau mokėsi režisūros ir scenarijaus rašymo Keiptauno kino mokykloje. 2008 m. jos trumpo metražo filmas „Sveiki sugrįžę“ buvo apdovanotas „Oskaro“ premija kaip geriausias studentiškas filmas.

Rinktinė filmografija:

„Sveiki sugrįžę“ (2008, tr. metr.), „Šokoladinis tortas“ (2010, tr. metr.).