Tamsos baikeris: keršto demonas
Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011)
Žanras: Veiksmo, trileris, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2012-02-24
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: zzz_N/A

„Aš negelbėju žmonių. Aš jų nekenčiu“, – niūriu balsu išrėžia Džonis Bleizas – Tamsos baikeris. Pamėgtas fantastinio trilerio veikėjas sugrįžta į kino ekranus! Bet daug blogesnis, brutalesnis, žiauresnis, dar pikčiau nusiteikęs – Tamsos baikeris naujajame filme bus tikras velnio išpera. Ir jis riedės 3D motociklu.

„Džonis Bleizas bus ciniškas pirmojo Tamsos baikerio įsikūnijimas“, – sakė Holivudo žvaigždė Nicolas Cage‘as, jau antrame filme įlindęs į Tamsos baikerio kailį.

Aktorius teigia nusprendęs pakeisti požiūrį į savo veikėją ir jį ištikusią tragediją, tad „Tamsos baikeris: keršto demonas“ nėra pirmojo filmo tęsinys, o visiškai naujas filmas.

Pirmajame filme žmogaus skausmas suvirpindavo Tamsos baikerio širdį, o dabar, matydamas žmogaus kančią, jis reaguos tik paniekinančiu žvilgsniu ir ciniška šypsena.

„Lengva pamėgti tokius veikėjus kaip Supermenas ar Kapitonas Amerika, o štai pajusti simpatijas tokiam niekšiškam personažui kaip naujasis Tamsos baikeris bus rimtas iššūkis“, – sakė Nicolas Cage‘as.

Juostą režisavo „Adrenalino“ kūrėjai Markas Neveldine‘as ir Brianas Tayloras, tad galima tikėtis siautulingo veiksmo, kvapą gniaužiančios įtampos ir specialiųjų efektų šou. O 3D technologija pasodins žiūrovus tiesiai ant Tamsos baikerio motociklo!

Filmas „Tamsos baikeris: keršto demonas“ kainavo 75 milijonus dolerių, buvo filmuojamas Rumunijoje ir Turkijoje, kūrėjai surado įspūdingų veiksmo vietų, kurios dar labiau tirštino siaubo pritvinkusią atmosferą.

Buvęs kaskadininkas Džonis Bleizas (Nicolas Cage‘as) leidžiasi į savanorišką tremtį – Rytų Europoje jis tikisi pamiršti praeitį. Pamiršti savo prakeiksmą – Džonis turi šėtoniškų galių ir gali iššaukti pragaro ugnį, kuri sudegina žmones gyvus.

Tačiau nuo praeities nepabėgsi – Rytų Europoje Džonis sutinka vienuolių ordino narį, kuris paprašo išgelbėti jauną moterį ir jos sūnų, mat į juos nusitaikė Šėtono sekta ir paties velnio tarnai. Berniuką ketinama paaukoti ant altoriaus, kad Antikristas galėtų įsikūnyti į žmogų ir užvaldyti pasaulį.

Džonis apsižergia savo motociklą – su velniu jis turi senų nesuvestų sąskaitų. Užkurkite ugnį pragare – Tamsos baikeris atrieda!

Režisierius: Mark Neveldine ir Brian Taylor

Scenarijus: Scott M. Gimple ir Seth Hoffman

Muzika: David Sardy

Vaidina: Nicolas Cage, Idris Elba, Ciaran Hinds, Christopher Lambert, Paul Vasquez ir kt.