KKK: Šalti apkabinimai
KKK: Los abrazos rotos (2009)
Žanras: Drama
Sukurta: Ispanija
Platintojas: Kitokio kino klubas
Kino teatruose nuo: 2011-10-04
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: zzz_N/A

Paslaptingasis vyras gyvena, svajoja, myli ir rašo absoliučioje tamsoje. Prieš 14 metų jis stipriai nukentėjo avarijoje ir brangiai sumokėjo už neatidumą: sudaužyta mašina, prarastas regėjimas ir mylimiausios gyvenimo moters netektis. Režisuotų filmų titruose jis prisistatydavo Mateo Blanko vardu, kurį dabar nori pamiršti ir užsigydyti žaizdas. Romanus, pjeses ir scenarijus autorius pasirašinėja žaismingu Hario Keino pseudonimu. Skausminga praeitis vis dėlto sugrįžta su viliojančiu pasiūlymu, kuriame fatališkai persipina jausmai, pavydas, galia, nepamirštos paslaptys, veidmainiavimas, klasta ir kaltės pojūtis.

17 filme maestro Pedro Almodovaras, įtakingiausias ispanų režisierius po legendinio Luiso Bunuelio, meniškai sudėliojo asmeninius išgyvenimus, šmaikščius pastebėjimus ir neišsenkančią meilę kinui. Kaip ir "Blogame auklėjime", jis naudoja mėgstamą pasakojimo struktūrą "filmas filme". Dar genialiau sukomplikuotame ambicingame siužete vingiuoja aistringi jausmų labirintai šiandieniniame Madride, tragiškai finišavusios praeities prisiminimai, nenuspėjamos intrigos dramos "Merginos ir lagaminai" filmavimo aikštelėje, užbaigto filmo epizodai ir miela dovanėlė komedijos "Moterys ties nervinės krizės riba" gerbėjams.

Mylimiausia mūza Penelope Cruz ("Sugrįžimas", "Visa tiesa apie mano mamą", "Virpantys kūnai") gundo akis sudėtingu vaidmenimi ir demonstruoja gausybę skirtingų veidų. Ji yra graži neturtinga moteris, vardan tikslo manipuliuoti meilužė, greitai išgarsėti trokštanti aktorė, pavojingu meilės trikampiu su prodiuseriu ir režisieriumi susipainiojanti gražuolė. Tai yra kinas iš didžiosios raidės. Gyvenimo, meilės ir mirties tango.

Režisierius: Pedro Almodóvar

Prodiuseris: Agustín Almodóvar, Esther García

Scenarijaus autorius: Pedro Almadóvar

Kompozitorius: Alberto Iglesias

Vaidina: Penélope Cruz, Lluís Homar, Blanca Portillo, José Luis Gómez, Tamar Novas, Rubén Ochandiano ir kt.