Laris Kraunas
Larry Crowne (2011)
Žanras: Komedija, romantinis
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2011-09-02
Trukmė: 1h 38 min
Cenzas: zzz_N/A

Vidutinio amžiaus vyriškis netenka darbo dėl išsilavinimo stokos. Jis nusprendžia, jog mokytis niekada nevėlu ir užsirašo į bendruomenės koledžą. Šis sprendimas pakeičia visą jo gyvenimą.

Laris Kraunas (akt. Tom Hanks) - darbštus ir sąžiningas „U-Mart“ tinklo pardavėjas. Jis jau devynis kartus buvo paskelbtas geriausiu mėnesio darbuotoju. Tačiau parduotuvės vadovybė netikėtai ima ir atleidžia Larį po 20-ies metų darbo motyvuodama tuo, jog Laris neturi atitinkamo išsilavinimo. Lariui taip staiga atsidūrus bedarbių gretose tenka iš naujo įvertinti savo gyvenimą ir nuspręsti, kuria kryptimi pasukti. Laris prieina vienos išvados: jį atleisdami buvę darbdaviai padarė jam savotišką paslaugą. Anot išmintingų žmonių mokytis niekada nevėlu, o ką išmoksi ant - pečių nenešiosi. Tad Laris užsirašo į bendruomenės koledžą. Sėdęs ant motorolerio, kurį jam teko nusipirkti, kad sumažintų išlaidas degalams, jis patraukia į ekonomikos ir retorikos paskaitas. Lario bendramoksliai – marga grupė, tačiau juos visus vienija noras susikurti geresnę ir saugesnę ateitį. Nors Laris jų tarpe yra vyriausias, bet jis atviras viskam, ką gyvenimas gali pasiūlyti. Tad netrukus susiranda draugų, o bendramokslės Talijos (akt. Gugu Mbatha Raw) padedamas pakeičia įvaizdį ir net patenka į motorolerininkų kompaniją. Tačiau didžiausiu atradimu tampa Lario retorikos dėstytoja – misis Mersedes Teinot (akt. Julių Roberts). Priešingai nei Laris, misis Teinot praradusi bet kokią aistrą gyvenimui: tiek dėstytojos darbui, tiek nevykėliui vyrui (akt. Bryan Cranston), kuris ištisas dienas nardo interneto platybėse, slapstydamasis po „rašytojo“ etikete. Tačiau misis Teinot patraukia Lario dėmesį. Tiesiog jam reikia rasti kelią pas ją. Jis jau spėjo suprasti, jog gyvenimui pasisukus ne ta linkme, kurios tikėjaisi, dar nereiškia, jog priėjai liepto galą. Priešakyje dar laukia daugybė posūkių ir kryžkelių, o rinktis – tik tau pačiam. Stebint, kaip keičiasi Laris, Mersedes ir pati pamažu atsiveria naujam gyvenimui, o tuo pačiu veriasi ir durys į jos širdį...

Jei atrodo, kad ateityje jau nieko gero nelaukia - bėgte marš į filmą „Laris Kraunas“. Tai puiki romantinė komedija, atgaivinanti viltį ir gerą nuotaiką po sunkios darbo dienos. Svarbiausia, atsiverti galimybėms ir nepraleisti progos pamatyti puikų filmą.

Režisierius: Tom Hanks

Aktoriai: Tom Hanks, Julia Roberts, Sarah Mahoney, Cedric The Entertainer, Gugu Mbatha raw, Bryan Cranston ir kt.