N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Kario kelias
Warior's Way (2010)
Žanras: Fantastinis veiksmo filmas
Sukurta: Naujoji Zelandija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2011-01-07
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

„Žiedų valdovo“ trilogijos prodiuseris Barrie M.Osborne‘as pristato įspūdingą stilizuotų kovų spektaklį, kuriame susipina Rytų kovų meno plastika ir nevaldoma Amerikos Laukinių Vakarų kautynių energija.

Jei jus sužavėjo juostos „Skraidančių durklų namai“, „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“, „Kario kelias“ kaip tik jums. Tik šį kartą užburiantis Rytų kovų šou persikelia į naują areną – Amerikos Laukinius Vakarus.

Efektingas kovinis filmas „Kario kelias“ – tai dviejų skirtingų kultūrų ir kovų stilių susidūrimas.

Filmas žavi išraiškingais vaizdo efektais ir įspūdinga muzika – kovos šokiai vyksta skambant Giussepe Verdi operos garsams.

„Šis filmas atskleidžia Azijos kino kūrėjų požiūrį į Amerikos kino žanro klasiką – vesterną, – kalbėjo „Oskaro“ laureatas Geoffrey Rushas, suvaidinęs Laukinių Vakarų atskalūną Roną. – Pagrindiniai Azijos filmų aktoriai turi visiškai kitokį kultūrinį personažų ritmą. Šis filmas tarsi įdomus romanas – jis labai tyras, jame daug gražių ir jaudinančių vaizdų. O ir pati istorija pasakojama naujai. Visa tai lėmė mano pasirinkimą ir aš sutikau vaidinti šiame filme. Darbas mane suintrigavo“.

Legenda pasakoja, kad jis gimė mūšio lauke. Jis – karys, tobulai įvaldęs kardo meną. Jis taip pat yra ir geriausias žudikas. Jangas sunaikino visus savo klano priešus, išskyrus vieną – mažametę mergaitę, kurią žudyti jis atsisakė. Dabar jis priverstas bėgti nuo savo klano keršto.

Jangas nebegali išsitraukti savo kardo – šis kardas skleidžia nužudytųjų aimanas, kurias gali išgirsti jo persekiotojai žudikai nindzės.

Kartu su mažyle Jangas pasislepia mažame apleistame miestelyje Vakarų Amerikoje. Šiame miestelyje gyvena vos keli ekscentriški visuomenės atskalūnai. Jangas netrukus susidraugauja su prasigėrusiu kaubojumi Ronu (Geoffrey Rushas) ir gražuole Lyn (Kate Bosworth).

Miestelį terorizuoja beveidis kaubojus, pravarde „Pulkininkas“ (Danny Hustonas), kuris yra nužudęs Lyn tėvus. „Pulkininkas“ turi senų sąskaitų su Lyn, tad, norėdamas apsaugoti mylimą moterį, Jangas priverstas išsitraukti kardą.

Štai tuomet nindzių žudikų klanas aptinka jo pėdsakus. Jangui nebelieka kito kelio tik stoti į kovą su nindzių žudikų klano elitiniais kariais. O jo ginklo broliais tampa Amerikos kaubojai bei gražuolė Lyn.

Režisierius: Sngmoo Lee

Vaidina: Dong-gun Jang („Pažadas“), Geoffrey Rushas („Karibų jūros piratų“ trilogija), Kate Bosworth („Supermeno sugrįžimas“) ir kiti