Žudikas manyje
Killer Inside Me (2010)
Žanras: Kriminalinis, trileris / Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2010-11-05
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

Per skirtingiausius kino žanrus sėkmingai migruojantis britų režisierius chameleonas Michaelas Winterbottomas ("Nenugalėta širdis", "Šiame pasaulyje", "Devynios dainos", "Šoko doktrina", "Genuja", "Kelias į Guantanamą") atjojo iki vesterniškiausio savo kūrinio. Pirmą kartą jis režisavo amerikietiškais pinigais finansuotą filmą su populiariais Holivudo aktoriais, bet paskatino Casey Afflecką, Jessicą Albą ir Kate Hudson drąsiai peržengti ribas ir suvaidinti tai, ko jie niekuomet nedarė holivudiniuose projektuose.

Po premjerinių seansų Sandanso nepriklausomame kino festivalyje žiūrovai ir kritikai Michaelą Winterbottomą kaltino mizoginija (neapykanta moterims) ir nemotyvuotai atviru smurtu prieš moteris. Režisierius atkakliai gynėsi, kad būtent toks serijiniu žudiku pavirtusio ir mylimus žmones sadistiškai žudančio šerifo elgesys aprašytas kultinio kriminalinių novelių autoriaus Jimo Thompsono 1952 m. romane.

1957 metai. Teksaso valstija. Mažame ir miegančiame provincijos kaimelyje siaučia nenumaldomi korupcijos vėjai. 29-erių šerifas Lou Fordas (akt. Casey Affleckas) gyvena ir artimai santykiauja gražia moterimi Eime (akt. Kate Hudson), bet akivaizdžiai nuobodžiauja. Jis su džiaugsmu apsiima vykdyti alkoholiko boso užduotį - išvaryti iš kaimelio parduotuvę atidariusią ir seksualumu gundančią prostitutę Džoisę (akt. Jessica Alba), dėl kurios iš proto kraustosi ir kelnių užtrauktukų nenulaiko vietiniai policininkai bei kiti vyrai.

Lou kantriai ieško įkalčių, liepia jai išsinešdinti iki kito saulėtekio, bet maloniai leidžiasi suviliojamas ir vis nukelinėja terminą. Per kiekvieną pasimatymą vyriškis ne vien tik švelniai muša Džoisę, žadina savyje tūnantį monstrą, po to sadomazochistiškai ją dulkina ir tuo neslėpdamas mėgaujasi, nes merginai taip pat patinka įkaitę sekso žaidimai. Aistringą prisirišimą pajutęs Lou užmezga karštą meilės romaną su Džoise.

Paslapčia susitikinėjantys balandėliai susitaria pašantažuoti statybų verslą apylinkėse kontroliuojantį įtakingiausią verslininką Česterį Konvėjų, išsireikalauti daug lengvų pinigų ir kartu pabėgti iš Teksaso. Labiausiai apkalbama kaimelyje laisvo elgesio mergina Džoisė prasitaria, kad ją aklai įsimylėjęs ir dažnai aplankantis turtuolis Elmeris nenori, kad apie santykius sužinotų tėvas. Tereikia tik fotografinių įrodymų ir doleriais prikimštas lagaminėlis būtų paliktas nurodytoje vietoje.

Asmeniniais motyvais genamas Lou sumąsto kitokį planą. Jis įtaria, kad nepilnametės seksualinio išnaudojimo kaltę prisiėmęs ir kalėjime bausmę atsėdėjęs vyresnysis brolis Maikas buvo nužudytas Česteriui Konvėjui priklausančiame statybų objekte. Nenuorama šerifas trokšta atkeršyti, tad šaltakraujiškai pasinaudoja patiklia ir įsimylėjusia Džoise dėl asmeninės vendetos. Jis nušauna į prostitutės namus įviliotą įtariamąjį Elmerį ir inscenizuoja tobulą nusikaltimą, kad mirtinas šūvis nuaidėjo per dviejų meilužių kruviną konfliktą.

Po mandagaus geriečio kauke pasislėpęs intelektualus sadistas Lou jaučiasi ramus, kol turi garantuotą alibi. Tačiau netrukus įkalčiai jį patį pradeda sprausti į kampą, vis daugiau žmonių netiki apsimestiniu nekaltumu, o papildomas problemas atgaivina nepamirštos praeities nuodėmės. Norėdamas nuslėpti vieną nusikaltimą, psichopatas šerifas privalo atlikti kitą žmogžudystę, kurios pėdsakus užpūstyti įmanoma tik dar vienu eiliniu nužudymu ir nereikalingų liudininkų pašalinimu.

Provokuojantis, drąsus, šokiruojantis, sukrečiantis, labai erotiškas trileris nustebins efektyviais aktoriniais vaidmenimis ir atskleis degraduojančio bepročio žmogaus psichologiją. Šiame kontroversiniame filme pamatysite tai, ko niekuomet negalėjote įsivaizduoti. Būkite pasiruošę nuo lapkričio 5 d.

Režisierius: Michael Winterbottom

Vaidina: Casey Affleck, Kate Hudson, Jessica Alba, Simon Baker, Bill Pullman