Karo Dievas
Lord of War (2005)
Žanras: Veiksmo
Sukurta: Lions Gate Films
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2005-12-23
Trukmė: 2h 02 min
Cenzas: zzz_N/A

Jurijus (akt. Nikolas Cage) – emigrantas iš Tarybų Sąjungos. Sunkaus gyvenimo Jurijus matė per akis, tad jis nenusiteikęs lenkti nugarą už skatikus svajonių šalyje Amerikoje. Pasisukiojęs šen bei ten ir palankiai susiklosčius aplinkybėms, Jurijus įsisuka į pelningą biznį – prekybą ginklais. Aišku, toks verslas stipriai prasilenkia su įstatymais ir morale, tačiau „žaliųjų“ šlamesys greitai suranda argumentų sąžinei nuraminti.

Jurijus ima gyventi pasaulinės politikos ritmu ir lyg maitvanagis, sklandantis virš medžiojančių plėšrūnų, visada pasirodo ten, kur pakvimpa paraku ir krauju. Kiekvienas „karštasis taškas“ pasaulio žemėlapyje sulaukia Jurijaus dėmesio. Nesvarbu, kur tai būtų – Irake, Bosnijoj ar kurioj nors iš Afrikos valstybėlių. Svarbiausia, kad verslas klesti.

Į „verslo keliones“ Jurijų lydi brolis Vitalis (akt. Jared Leto). Jie kartu žengia pirmuosius žingsnius nelegalaus verslo džiunglėse. Tačiau greit situacija pasikeičia. Iš pradžių buvęs pagalbininku, Vitalis tampa kliūtimi Jurijuj, todėl brolių keliai išsiskiria.

Dabar artimiausia siela Jurijaus gyvenime lieka jo žmona Ava (akt. Bridget Moynahan) - buvęs modelis. Jurijaus „verslas“ aprūpina prie prabangos pratusią gražią moterį, kuri iš vyro gaunanti viską, ko tik panorėjusi, nevargina savęs mintimis, iš kur tai atsiranda. Avai patogu tikėti Jurijaus sukurta istorija apie laivybos biznį ir ji tiki. O galbūt tik apsimeta, kad tiki...

Na, o Jurijui dėl to galvos tikrai neskauda. Jis mėgaujasi pinigų teikiamais prabangaus gyvenimo malonumais, o sąžinę ramina tuo, kad nuo rūkymo miršta kur kas daugiau žmonių nei nuo jo parduotų ginklų.

Naujasis Jurijaus klientas – Liberijos diktatorius, kurio elgesys neprognozuojamas. Šiam vyrui nieko nereiškia nušauti žmogų vien dėl įžeistos savimeilės. Tačiau toks žmogus geras ginklų prekeivio klientas... Ir tai Jurijų domina labiausiai.

Visgi nesklandumai prasideda, kai giklų prekeivio verslu susidomi Interpolas. Jurijaus giliu įsitikinimu karai vyks nepriklausomai nuo to, ar jis pardavinės ginklus, ar ne. Tačiau Interpolo agentui Valentinui (akt. Ethan Hawke) atrodo kitaip. Jis tiki, kad suėmęs Jurijų, išgelbės ne vieną gyvybę.



Kupina cinizmo prekeivio ginklais gyvenimo istorija „Karo dievas“ – tai naujas filmų „Gataka“ ir „Trumeno šou“ režisieriaus darbas.

Režisierius: Andrew Niccol

Scenarijaus autorius: Andrew Niccol

Vaidina: Nicolas Cage, Bridget Moynahan, Jared Burke