AXX II - 6 filmai
AXX II - 6 filmai (2005)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Įvairus
Platintojas: UAB "Geras kadras"
Kino teatruose nuo: 2005-12-16
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: zzz_N/A

Emilis Vėlyvis. “The Mano”

Pirmasis filmavimo darbus pradėjo režisierius E.Vėlyvis, pirmajame etape pristatęs filmą "Matvaju". Antrajame filme, kuris bus kupinas įtampos, greičio, veiksmo, vaidins ta pati aktorių komanda: Gediminas Vilaniškis, Adomas Stancikas, Algis Ramanauskas-Greitai, o prie jų prisijungs dar keletas Lietuvos kino, teatro bei pramogų verslo žvaigždžių: Ramūnas Rudokas, Saulius Siparis, Rimas Šapauskas ir kiti.

Antrasis režisieriaus filmas papasakos tris istorijas, kuriose per skirtingų herojų prizmę bus pažvelgta į tą patį įvykį - nusikaltėlių gaujos įvykdytą banko apiplėšimą.

Artūras Bukauskas. “Estetomotto”

A.Bukauskas dabar suks filmą-receptą "Anarchomanija", kuriame tilps ir keli įsimylėjimo apgraibomis būdai, ir trys pabėgimo iš namų planai, ir tylios kalbos apie vėjo genitalijas, ir keletas ką tik atrastų nežinomų paveikslų su lyties keitimo operacija, o viskas pasibaigs kanibalizmu. Pirmajam etapui režisierius sukūrė filmą su animaciniais elementais "Erotomotto".

Arūnas Rutkus. “Gimimo diena”

Filmą "Dovana" apie pagyvenusį vyrą, jau beveik 10 metų neturėjusį moters, pirmajame etape sukūręs A.Rutkus dabar kurs juostą "Gimimo diena" apie 30-mečio sulaukusį jauną vyrą ir nusprendusį išeiti iš gyvenimo. Gyvenimas jam seniai prarado džiaugsmą ir prasmę, tapo nepakeliama kančia - jis neteko darbo ir namų, jį išdavė mylima moteris, jį kankina alkoholizmas, nemiga, depresija, impotencija ir vidurių užkietėjimas.

Inesa Kurklietytė. “For Sale”

Vesterniškoje Lietuvos provincijoje karšta. Čia nenustebinsi jokiom erotikos formom. Iš nuobodulio visos meilės formos jau išbandytos...Po gatveles vaikšto holivudinės nenusakomo amžiaus gražuolės. Iš tiesų - tai nepilnametės skurdo pelės bet kuria kaina siekiančios „prasimušti“. Mergytės - vienintelis kaimo eksportas ir prekė. Provincijos liūtai jas medžioja “verslui”. Filmo herojė - šešiolikmetė kaimo žvaigždutė patenka į spąstus.

Apie brangiai parduodamą naivumą - 20 min absurdo drama “FOR SALE”.

Jonas Banys ir Simonas Tarvydas. “Triguba nuodėmė”

Režisieriai J.Banys ir S.Tarvydas filme "Triguba nuodėmė" pasakos tris lygiagrečiai besivystančias nuodėmės istorijas, kurios netikėtai susijungia, atskleisdamos geidulingą sąmokslą. Dviejų vyrų pokalbis automobilyje, jaunos merginos nuotykiai naktiniame mieste ir pagyvenusio kunigo išklausyta išpažintis persipina įvairiausiais rakursais, vesdamos žiūrovą netikėtos atomazgos link. Pirmajame konkurso etape režisieriai pristatė filmą "Ponas Pimpis" apie pamestą vyrišką organą, kuris atgyja žmogišku pavidalu.

Kęstutis Gudavičius. “Normali pora”

Jauna pora išgyvena pirmają savo krizę. Truputį nesišneka, o jei šnekasi – tai pykstasi, truputį nesimyli. Tačiau nepaisant nieko, jie stengiasi išlikti kartu, pataisyti savo pašlijusius santykius ir tapti „normalia pora“. Tokia, kaip visi. Tuo tikslu rengiamasi iškelti pompastišką vakarėlį – priėmimą, kuris, kaip tikimasi, herojams bus startas į naują gyvenimą, naują darbą su geru uždarbiu, kitą socialinį sluoksnį, naują, tobulesnį tarpusavio santykių etapą. Tačiau pasirodo, kad troškimas tapti „normalia pora“ jiems kaip tik ir trukdo būti visai normalia pora.